Wi-Fi nu este periculos pentru sanatate, nu vă faceți griji.

Wi-Fi nu este periculos pentru sanatate, nu vă faceți griji.

Există un număr mare de articole pe internet despre eventualele pericole legate de „radiațiile Wi-Fi (Wireless)” și cât de riscante sunt pentru sănătatea noastră. Wi-Fi nu reprezintă absolut nici o amenintare pentru sanatatea cuiva. Daca sunteti curios de ce, vom sublinia exact ceea ce se întâmplă in acest articol.

Pentru a înțelege de ce Wi-Fi-ul nu este un pericol pentru sanatatea noasta, avem nevoie pentru a înțelege unele fundamente despre comunicarea radio și a radiațiilor. Radiația este un cuvânt înfricoșător. Conceptul cel mai critic atunci când vine vorba despre radiații este distincția între radiatiile ionizante și cele neionizante.

Expunerea extinsă la radiații de tip ionizante sunt foarte periculoase pentru sănătatea noastră, chiar si la expunerea scăzută, în timp poate crește în mod semnificativ riscul de cancer. Chiar atunci când sunt utilizate în scopuri benefice (cum ar fi utilizarea unui aparat cu raze X pentru diagnosticarea un pacient), expunerea este controlată cu grijă prin utilizarea unor veste de plumb, materiale de ecranare, și așa mai departe, astfel încât pacientul și operatorul mașinii sa poata avea o minima expunere fata de radiatii.

Pe partea opusă a lucrurilor, sunt radiațiile neionizante. Aceaste radiații nu au suficientă energie pentru a ioniza atomii, și include orice altceva pe spectrul radiațiilor, inclusiv radiatii infraroșii, lumina vizibila, si undele radio.

Informarea cu privire la radiatiile in locatiile dense cu retea de tip Wi-Fi, cum ar fi școlile și spitalele sunt expuse la radiații de radio-frecvență la mii de ori mai mici decât standardele internaționale de siguranță concepute pentru a proteja persoanele care lucrează în industriile conexe.

Radiația retelelor Wi-Fi este inofensiva, veți vedea că nu există nici o situație în care semnalul Wi-Fi de la router, laptop, centrul de mass-media, sau orice alt dispozitiv Wi-Fi din casa dumneavoastra ar putea sa va ranesca.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!