Coronavirus – hackerii îi păcălesc pe oameni să descarce malware prin intermediul e-mailurilor

Coronavirus - hackerii îi păcălesc pe oameni să descarce malware prin intermediul e-mailurilor

E-mail-urile ce conțin malware sunt trimise ca notificări oficiale de la centrele de sănătate publică. Mare atenție pe ce dați click.

Cu ocazia răspândirii noului virus – coronavirus, hackerii trimit oamenilor e-mailuri false încărcate cu malware. Aceste e-mailuri sunt în conformitate cu notificările oficiale de la centrele de sănătate publică, adesea cu atașamente care promit mai multe detalii despre măsurile preventive împotriva virusului.

Fișierele atașate sunt deghizate în documente Microsoft Word și conțin un malware Emotet. Acest malware poate recolta istoricul browserului și documente sensibile.

Kaspersky (soluție antivirus) a descoperit și alte fișiere dăunătoare deghizate în documente legate de coronavirus. Aceste fișiere erau în format pdf și mp4, cu nume care presupuneau că ar fi conținut instrucțiuni video despre cum să vă protejați de virus.

Aceste fișiere conțineau o serie de amenințări, inclusiv troieni și worms care sunt capabili să distrugă, să blocheze, să modifice sau să copieze date, precum și să întrerupă funcționarea computerelor sau a rețelelor de calculatoare.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!