Sfârșitul unei ere flash, suportul Adobe Flash s-a încheiat

Sfârșitul unei ere flash, suportul Adobe Flash s-a încheiat

Asistența pentru Adobe Flash s-a încheiat oficial pe 31 decembrie 2020.

Retragerea Adobe Flash este un moment dulce-amar pentru mulți. În timp ce pluginul browserului a fost responsabil pentru un număr mare de probleme de securitate, a fost folosit și pentru a crea unele dintre cele mai memorabile momente de pe internet. Din fericire, datorită unor proiecte precum Flashpoint și Ruffle ale BlueMaxima, s-a păstrat mult conținut.

Flash a fost o suită creativă destul de accesibilă pentru dezvoltatori de jocuri web.

Accesarea conținutului Flash în 2021

Deoarece atât de multă nostalgie online este prinsă într-un container Flash, există câteva proiecte care vă vor permite să vă bucurați în continuare de conținutul Flash chiar și după ce Adobe l-a retras.

Primul dintre acestea este BlueMaxima’s Flashpoint, un proiect de conservare a jocurilor web care acceptă Flash, Shockwave, Java, Unity Web Player, Silverlight, ActiveX și HTML5. Este disponibil în două variante: un player „Infinity” de 500 MB care descarcă jocuri din mers și o arhivă gigantică de 500 GB – care funcționează offline.

Site-urile web concepute în întregime în Flash au fost înlocuite cu site-uri HTML. HTML-ul actual este receptiv și se adaptează la dimensiunea ecranului și la capacitățile dispozitivului.

Utilizarea JavaScript și CSS a simplificat atât designul web, cât și a făcut posibilă realizarea unor modele elaborate și receptive. Acolo unde Flash avea ActionScript, web-ul modern are JavaScript.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!