Ce este și cum se activează criptarea FileVault pe macOS

Ce este și cum se activează criptarea FileVault pe Apple macOS

Majoritatea oamenilor sunt conștienți de faptul că, confidențialitatea este o problemă majoră atunci când vine vorba de informații digitale. 

Utilizarea parolelor cât mai puternice vă poate ajuta să vă păstrați informațiile în siguranță, dar aceasta este doar o mică parte din ceea ce puteți face pentru a vă proteja confidențialitatea. Criptarea joacă un rol important în protejarea datelor, mai ales dacă laptopul este furat/pierdut. Acesta este motivul pentru care criptarea unității de stocare cu funcția FileVault pe Mac este salvatoare.

FileVault este deja activat pe Mac?

Verificarea statusului FileVault este simplă. 

  • Deschideți System Preferences 
  • Apoi click pe Security & Privacy
  • Selectați tabul FileVault din partea de sus a ecranului

Veți vedea o scurtă privire de ansamblu asupra funcției FileVault, precum și un buton de culoare gri pentru activare sau dezactivare. În partea de jos a acestui ecran, este posibil să vedeți un mesaj care spune că FileVault este activat pentru discul „Macintosh HD” sau ceva similar. Dacă vedeți acest mesaj, FileVault este deja activat.

Cum să activați FileVault pe Mac

Activarea ca și dezactivarea funcției FileVault este simplă. 

  • Lansați System Preferences
  • Apoi click pe Security & Privacy 
  • Selectați tabul FileVault din partea de sus a ecranului

În această pagină, veți observa că butonul Turn On FileVault este dezactivat. Tot ce trebuie să faceți este să faceți click pe pictograma de blocare din partea de jos a ecranului, apoi să introduceți parola de administrator. Acum faceți click pe Turn On FileVault pentru a activa criptarea FileVault.

NOTĂ: Dacă aveți mai mulți utilizatori pe computer, va trebui să introduceți parola pentru fiecare utilizator. 

Următorul pas este să alegeți cum să deblocați unitatea de stocare. Aveți două opțiuni: utilizați iCloud pentru a debloca discul sau crearea unei chei de recuperare FileVault.

Folosirea iCloud este mai ușoară, dar ușor mai puțin sigură. Dacă cineva vă poate compromite contul iCloud, poate decripta unitatea computerului. Utilizarea unei chei de recuperare FileVault este de obicei mai sigură, dar dacă pierdeți această cheie și uitați parola, nu există nicio modalitate de a o recupera.

NOTĂ: Dacă alegeți să utilizați o cheie de recuperare FileVault, păstrați-o în siguranță.

Indiferent de metoda aleasă, criptarea va dura ceva timp, dar se va întâmplă în fundal, astfel încât să puteți continua să utilizați computerul.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!