Browser web gratuit care este complet privat/anonim

Browser web gratuit care este complet privat/anonim

Informațiile private sunt astăzi extrem de importante, serviciile secrete, guvernele, dezvoltatorii de aplicații, infractorii cibernetici și chiar vecinul dvs. doresc să știe tot ce faceți.

Deși este aproape imposibil să vă eliminați complet din rețeaua globală (internet), puteți ajusta unele măsuri pentru a reduce amprenta informațională.

Cel mai bun loc pentru a începe este browserul dvs. Este portalul principal către web, astfel încât utilizarea unei opțiuni mai sigure va face o diferență mare în confidențialitatea dvs. Simpla activare a navigării private în browser, nu este suficientă. Aveți nevoie de un browser dedicat pentru a realiza o navigare (aproape) anonimă.

Browserul Tor

Rețeaua Tor are un singur scop: comunicarea anonimă. Este cel mai bun browser web privat disponibil și cel mai bun browser pentru utilizarea web-ului întunecat (Dark Web).

Rețeaua își propune să protejeze locația utilizatorului, istoricul browserului, datele personale și mesajele online de la orice persoană sau bot care efectuează analiza traficului de rețea.

Cum functionează?

Tehnicile de bază de criptare nu vă protejează împotriva analizei traficului. Datele trimise pe internet au două aspecte cheie: sarcina utilă și antetul (header).

Sarcina utilă reprezintă datele reale (de exemplu, conținutul unui e-mail); antetul ajută datele să ajungă la destinație. Includ informații precum sursa, dimensiunea și timestamp-urile. Criptarea poate ascunde doar sarcina utilă, nu și antetul.

Browserul Tor trimite traficul prin atâtea relee individuale și tuneluri, încât antetul este neexistent instrumentelor de analiză a traficului.

NOTĂ: În termeni simpli, în loc să mergi direct de la A la B, rețeaua îți trimite traficul pe un traseu asemănător labirintului prin multe locații.

Caracteristicile browserului Tor

Pentru accesarea rețelei Tor, trebuie să utilizați browserul Tor. Este atât de sigur încât este utilizat Marina Satatelor Unite, fiind folosit și de organizațiile de aplicare a legii care doresc să viziteze site-urile web fără a lăsa adrese IP ale guvernului în jurnalul site-ului.

Nu este necesar să instalați niciun software în sistem; browserul este o aplicație portabilă care poate funcționa pe un stick USB. Asta înseamnă că puteți utiliza serviciul indiferent de computerul pe care lucrați, chiar dacă se află într-o locație publică.

Dezavantajele browserului Tor

Pentru majoritatea utilizatorilor, cea mai mare problemă este viteza. Deoarece traficul dvs. face un traseu atât de întortocheat pentru a ajunge la destinație, experiența dvs. de navigare nu va fi la fel de rapidă.

În cele din urmă, deși Tor este cea mai anonimă opțiune a browserului, aceasta nu garantează anonimatul. Asumarea riscurilor online – cum ar fi descărcarea de torrente sau streaming-ul ilegal de TV în direct – vă va lăsa în continuare vulnerabil. Dar în comparație cu browserele principale precum Google Chrome, Microsoft Edge și Safari, este mult mai sigur.

Link descărcare browser Tor

Disponibil pentru Windows, Mac, Linux, Android

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!