Cum se pot redenumi mai multe fișierele simultan în Windows 10

Cum se pot redenumi mai multe fișierele simultan în Windows 10

Aveți nevoie de o modalitate rapidă de a redenumi grupuri mari de fișiere în Windows 10? Folosind PowerToys de la Microsoft, toată această soluție este doar la un click dreapta distanță datorită modulului PowerRename.

Instalați PowerToys și activați PowerRename

Înainte ca această acțiune să înceapă, va trebui mai întâi să descărcați PowerToys de pe site-ul Microsoft. Pentru a putea obține aplicația, accesați acest link din browserul dvs. și căutați cea mai recentă versiune în partea de sus a paginii, care va avea un nume similar cu „PowerToysSetup-0.29.3-x64.exe”. Descărcați acel fișier și rulați-l pentru a instala PowerToys.

Descărcare PowerToys

După ce ați instalat PowerToys, lansați setările PowerToys și faceți click pe „PowerRename” în bara laterală. Asigurați-vă că, comutatorul de lângă „Enable PowerRename” este activat.

Să înceapă redenumirea

Acum că aveți instalat PowerToys, redenumirea unui grup de fișiere este la fel de ușoară ca o alegere din meniu cu click dreapta. Mai întâi, localizați fișierele pe care doriți să le redenumiți din File Explorer sau desktop și selectați-le. Apoi faceți click dreapta pe fișiere și selectați „PowerRename” din meniul afișat.

Se va deschide fereastra funcția PowerRename.

Mai întâi, introduceți criteriile care vor determina ceea ce va fi redenumit. În mod implicit, PowerRename funcționează cu algoritmi simple de căutare și înlocuire. În prima casetă de text, tastați un termen de căutare. Pe rândul următor, introduceți cu ce doriți să-l înlocuiți. PowerRename va înlocui prima apariție (sau fiecare apariție dacă bifați o casetă) a termenului respectiv din toate numele fișierelor pe care le-ați selectat cu textul de înlocuire.

Iată un exemplu în care „imagine” din fiecare nume de fișier a fost înlocuit cu „fotografie”.

Aproape de mijlocul ferestrei, veți vedea alte opțiuni care modifică modul în care funcționează PowerRename. Luați în considerare fiecare și plasați o bifă lângă cele pe care doriți să le utilizați.

Când ați terminat configurarea, faceți click pe „Rename” și operațiunea se va finaliza.

Distrați-vă redenumind fișiere!

Share

Admin

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!