Cum să creați comenzi rapide pe desktop în macOS

Cum să creați comenzi rapide pe desktop în macOS

Ori de câte ori descărcați și instalați un program sau o aplicație pe un PC în Windows, aveți opțiunea de a crea o scurtătură pe desktop. Scopul acestei comenzi rapide este simplă: să vă permită acces rapid la aplicație. Crearea unei comenzi desktop pe macOS este foarte ușor de realizat, dar opțiunea de a face acest lucru nu este chiar atât de evidentă.

Puteți adăuga comenzi rapide pentru foldere și aplicații în dock sau pe desktop în Mac. Aceasta implică crearea unui alias a comenzii scurte dorite și apoi mutarea acesteia pe desktop (sau în orice altă locație). În acest articol, acoperim două metode pentru a crea scurtături în macOS.

Metoda I

Prima metodă este cea mai simplă dintre cele două, deoarece implică utilizarea meniului aplicației / folderului pentru a crea un alias pe care apoi îl puteți muta în orice locație dorită de pe Mac. Pentru a face acest lucru, urmați pașii de mai jos:

  • Deschideți locația folderului sau a aplicației pentru care doriți să creați o comandă rapidă. Dacă acesta este un folder/dosar, puteți naviga pur și simplu către acesta folosind Finder. În mod similar, dacă doriți să creați o comandă rapidă pentru o aplicație, puteți naviga în folderul Applications din Finder și selectați aplicația dorită.
  • Selectați folderul/aplicația și faceți click dreapta pe ea, apoi click pe „Make Alias
  • O comandă rapidă pentru folder/aplicație va fi creată în aceeași locație. Apăsați tasta Enter; acest lucru va confirma comanda rapidă cu, cuvântul „Alias” de la sfârșitul numelui.

NOTĂ: Puteți elimina cuvântul „alias” din numele, redenumind comanda rapidă.

Asta este tot. Puteți utiliza cu ușurință această comandă rapidă pentru desktop pentru a deschide rapid un folder sau a lansa o aplicație. 

Metoda II

A doua metodă de a crea o comandă rapidă pentru desktop implică utilizarea de comenzi rapide de la tastatură.

  • Deschideți locația folderului sau aplicației pentru care doriți să creați o comandă rapidă
  • Apăsați și mențineți apăsate tastele Option + Command. Faceți simultan click pe folder sau pe aplicație și trageți-l pe desktop
  • Aceasta ar trebui să creeze automat scurtătura dorită pe desktop

NOTĂ: Dacă Mac-ul dvs. rulează o versiune anterioară a macOS Catalina, puteți utiliza comanda rapidă de la tastatură Command + L pentru a crea instantaneu un alias în aceeași locație. Puteți apoi să copiați și să lipiți acest alias oriunde doriți să îl utilizați ca pe o comandă rapidă.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!