Cum să verificați puterea semnalului WiFi în sisteme bazate pe Linux Ubuntu și Debian

Cum să verificați puterea semnalului WiFi în sisteme bazate pe Linux Ubuntu și Debian

Wavemon este o aplicație de monitorizare a dispozitivelor fără fir care vă permite să urmăriți nivelul de semnal, statisticile de pachete, configurația dispozitivului și parametrii de rețea ai hardware-ului fără fir. Ar trebui să funcționeze cu toate dispozitivele acceptate de kernel-ul Linux.

Cum se instalează Wavemon

Rețineți că wavemon este un instrument de linie de comandă, acesta poate fi accesat numai prin terminal.

Wavemon poate fi instalat pe sistemele bazate pe Ubuntu și Debian, executând următoarea comandă:

sudo apt-get install wavemon

Pentru rulare, comanda:

sudo wavemon

Programul va indica punctele de acces și alți clienți fără fir. Fiecare intrare începe cu ESSID, urmată de adresa MAC codată în culori și de informația despre semnal / canal. O adresă MAC verde / roșie indică un punct de acces criptat (fără), culoarea se schimbă în galben pentru punctele de acces (în acest caz, modul este afișat la sfârșitul liniei). Informațiile necotate după adresa MAC afișează intensitatea relativă și absolută a semnalului, canalul, frecvența și informațiile specifice stației. Informațiile specifice stației includ tipul de stație (ESS pentru punctul de acces, IBSS pentru rețeaua Ad-Hoc), numărul de posturi și utilizarea canalelor.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!