Ce este mshelper? Cum se poate diagnostica și elimina acest malware pentru Mac

Ce este mshelper? Cum se poate diagnostica și elimina acest malware pentru Mac

Ideea că PC-urile Mac nu pot avea malware, este complet falsă. În fiecare zi, experții în securitate identifică din ce în ce mai mulți viruși care apar și care afectează utilizatorii.
În acest articol vă vom explica ce este un malware, cum să știți dacă ai fost afectat și cum să scapiți de el.

Ce este mshelper?

Nu se cunoaște în întregime ce face mai exact mshelper, dar este suspectat că este un malware de tip cryptocurrency. Experții cred că se răspândește prin intermediul instalării de aplicații.

De unde știți dacă ai fost afectat de mshelper?

Semnele sunt:

 • Utilizarea excesivă a procesorului (CPU) împiedică alte aplicații să funcționeze normal
 • Mac-ul dvs. se încălzeste foarte tare cauzând funcționarea continuă a ventilatoarelor
 • Bateria dvs. se descarcă neobișnuit de repede

Cum se elimină mshelper?

Din fericire, nu este prea greu de eliminat acest malware din sistemul dvs. Cu toate acestea, nu este la fel de simplu ca închiderea forțată a procesului din Activity Monitor.

Aveți două opțiuni:

 • Prima opțiune este să descărcați și să executați EtreCheck. Aplicația este gratuită și poate executa teste, diagnostice aprofundate și poate elimina orice malware pe care-l găsește.

 • A doua modalitate este ștergerea manuală a fișierelor mshelper. Puteți găsi ambele fișiere în Library fără alte trucuri suplimentare.
  Trebuie să ștergeți:
  /Library/LaunchDaemons/com.pplauncher.plist
  /Library/Application Support/pplauncher

NOTĂ: Așa cum am spus la început, dacă dețineți un Apple, trebuie să instalați o suită anti-virus pentru a vă proteja. Am analizat unele dintre cele mai bune suite de antivirus pentru Mac și am oferit niște concluzii care s-ar putea dovedi utile. Click aici!

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!