Top 10 cele mai bune programe de benchmark gratuite în 2019 pentru Windows

Top 10 cele mai bune programe de benchmark  gratuite în 2019 pentru Windows

Benchmark-ul este o modalitate excelentă de a testa performanța PC-ului dvs., iar cel mai bun software de benchmark este adesea gratuit.

Lista de mai jos este compusă din programe de benchmark, testate și sigure, pe care profesioniștii și utilizatorii ocazionali le pot folosi pentru a strânge informații despre configurația hardware a PC-ului.

Benchmark-uri pentru performanțe generale

1. CPU-Z

CPU-Z

CPU-Z oferă utilizatorilor o descriere completă a specificațiilor hardware ale PC-ului, în special în ceea ce privește CPU-ul. Oferă specificații pentru placa de bază, memoria RAM și placa grafică, ceea ce îl face un program excelent pentru a vizualiza marca și modelele componentelor hardware ale PC-ului dvs.

2. HWMonitor

HWMonitor

HWMonitor nu numai că vizualizează marca și modelul componentelor hardware din PC-ul dvs., dar afișează și anumiți parametri. Acești parametri includ consumul de energie, vitezele ventilatorului/ventilatoarelor, procentul de utilizare și temperatura. Acest lucru poate fi crucial, deoarece problema ca o componentă să se supraîncălzească poate duce la oprirea frecventă a PC-ului.

3. SiSoftware Sandra Lite

SiSoftware Sandra Lite

SiSoftware Sandra Lite este o suită de referință completă, destinată utilizatorilor care sunt foarte bine informați cu privire la funcționarea computerelor și pentru companiile care doresc să efectueze o analiză detaliată pe mai multe computere.

O caracteristică utilă a SiSoftware Sandra Lite este baza sa de referință online. SiSoft Sandra va face o comparație între componenta dvs. sau conexiunea dvs. online și apoi va compara performanța dvs. cu alte procesoare similare pentru a vă oferi o idee mai bună despre cum poate sau nu să vă ajute un upgrade.

4. Speccy

Speccy

Odată ce este deschis, Speccy va oferi o analiză detaliată a fiecărei componente disponibile în prezent pe PC. Dacă faceți click pe parametrii individuali din partea stângă a ferestrei, veți obține chiar și mai multe informații cu privire la hardware-ul specific, inclusiv temperatura, tensiunea, viteza ventilatorului și multe altele.

5. Fraps

Flaps

Fraps este instrumentul de benchmarking FPS destinat fiecarui jucător. Ușor de folosit și configurat, Fraps va permite utilizatorilor să vizualizeze și să-și salveze rating-urile FPS. Acesta poate fi utilizat pentru a captura imagini și a înregistra gameplay-ul.

Benchmark-uri pentru CPU (procesor)

6. CineBench

CineBench

CineBench oferă unul dintre cele mai complete și de încredere teste de referință ale CPU. Aceasta face ca redarea imaginilor să fie o sarcină preluată în mare măsură de CPU și o compară cu alte teste pentru a măsura performanța CPU-ului. CineBench testează în mod special toate procesoarele disponibile în procesorului dvs. După ce testul este executat, procesorul dvs. va fi clasificat în puncte: cu cât sunt mai mari punctele, cu atât este mai mare performanța procesorului dvs.

7. RealBench

RealBench

RealBench este un alt exemplu de benchmarking dedicat procesoarelor. Utilizează patru teste, toate implicând randarea într-o anumită capacitate: Editarea imaginilor, Codarea video H.264, OpenCL și Heavy Multitasking. Puteți să vă încărcați constatările pe site-ul RealBench pentru a compara locul în care vă aflați cu alte configurații hardware.

Benchmark-uri pentru GPU (procesor grafic)

8. MSI Afterburner

Msi Afterburner

Nu este exclusiv pentru plăcile grafice MSI, MSI Afterburner este cel mai bun instrument de monitorizare grafică. Afterburner permite utilizatorilor să facă overclock și să monitorizeze software-ul lor într-un singur program.

9. Unigine Suite

Unigine Suite

Unigine Suite oferă performanțe maxime și stabilitate pentru overclock GPU. De asemenea, permite utilizatorilor să testeze diferite grade de detaliu, astfel încât orice GPU poate fi testat folosind acest software.

10. FutureMark Suite

3DMark Basic Edition

FutureMark oferă software de benchmarking de înaltă calitate pentru GPU-ul dvs. Descărcabilă prin Steam, puteți utiliza o versiune demo gratuită a software-ului 3DMark. Modelul 3DMark Basic Edition, dotat cu Time Spy de referință pentru DirectX 12, ar trebui să răspundă mai mult nevoilor dvs.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!