Sfaturi utile pentru a remedia pornirea lentă a Windows-ului 10 (timpul de încărcare boot)

Sfaturi utile pentru a remedia pornirea lentă a Windows-ului 10 (timpul de încărcare boot)

Una dintre problemele cele mai frustrante pentru Windows este pornirea lentă. Din fericire, boot-ul lent este o problemă de rezolvat. Vă vom arăta cele mai bune soluții legate de boot-area lentă a Windows-ului 10.

Dezactivarea pornirii rapide

Setarea cea mai problematică când vine vorba de timpul de încărcare al sistemului de operare Windows 10 este opțiunea de pornire rapidă. Acest lucru este activat în mod implicit și se presupune că reduce timpul de pornire prin preîncărcarea unor informații de boot înainte ca PC-ul să se închidă.

În timp ce numele sună promițător, a provocat probleme pentru o mulțime de utilizatori. Astfel, este primul pas pe care ar trebui să-l încercați atunci când aveți probleme cu încărcarea lentă a Windows-ului 10.

NOTĂ: Rețineți că repornirea calculatorului dvs. nu este afectată de această caracteristică.

Deschideți “Settings” și navigați la „System> Power & sleep„. În partea dreaptă a acestui ecran, faceți click pe “Additional power settings” pentru a deschide meniul “Power Options”.

Aici faceți click pe “Choose what the power buttons do” pe bara laterală din stânga. Va trebui să oferiți permisiunea administratorului pentru a modifica setările de pe această pagină, prin urmare faceți click pe textul din partea de sus a ecranului “Change settings that are currently unavailable”.

Acum, dezactivați “Turn on fast startup (recommended)” și “Save Changes” pentru a dezactiva această setare.

Dacă nu vedeți opțiunea de pornire rapidă, nu aveți modul de hibernare activat, astfel, nu se va afișa. Pentru a activa hibernarea, deschideți o fereastră de comandă (cmdCommand Prompt) făcând click dreapta pe butonul Start și selectând Command Prompt (Admin).
Tastați următoarea comandă pentru activarea hibernării, apoi încercați din nou să dezactivați pornirea rapidă:

powercfg /hibernate on

Reglați setările memoriei virtuale

Memoria virtuală este o caracteristică pe care Windows-ul o folosește pentru a dedica o parte din hard disk-ul dvs. ca memorie RAM. Desigur, cu cât aveți mai multă memorie RAM, aveți mai multe sarcini pe care sistemul dvs. le poate gestiona rapid. Deci, dacă Windows-ul este aproape de a depăși RAM-ul real, acesta se va trimite către memorie virtuală.

Unii utilizatori au raportat că Windows-ul 10 poate schimba setările memoriei virtuale, cauzând probleme de boot. De aceea, ar trebui să aruncați o privire asupra setărilor de memorie virtuală și să vedeți dacă le puteți schimba pentru a repara problema legată de pornirea lentă.

Tastați “Performance” în meniul “Start” și alegeți “Adjust the appearance and performance of Windows”.

 

În tab-ul “Advanced”, veți vedea dimensiunea fișierului de paginare (alt nume pentru memoria virtuală); faceți click pe “Change” pentru editare.

În fereastra care rezultă, ce este important este în partea de jos. Veți vedea o sumă recomandată de memorie și un număr alocat în prezent. Unii care au această problemă consideră că alocarea lor actuală depășește numărul recomandat.

Dacă este și la dvs., debifați automat dimensiunea fișierului de paginare pentru toate unitățile pentru a efectua modificări. Apoi, alegeți dimensiunea personalizată și setați dimensiunea inițială și dimensiunea maximă la valoarea recomandată mai jos.

Restart și timpul de încărcare ar trebui să se îmbunătățească.

Eliminați unele programe de pornire

Poate că timpul de încărcare nu este cauzat de una dintre aceste probleme. Dacă întâmpinați o întârziere între conectare și folosirea calculatorului, prea multe programe de pornire ar putea fi cauza.

O mulțime de programe software se auto-rulează la pornire. Dacă aveți zeci de aplicații care se încarcă de îndată ce vă conectați, acest lucru vă poate afecta sistemul.

Dacă nu ați reușit altfel, efectuați o resetare

Dacă ați încercat toate soluțiile de mai sus și încă nu puteți accelera timpul de încărcare, ar fi mai bine să reduceți pierderile și să reinstalați o copie nouă de Windows 10.

Aveți mai multe opțiuni pentru resetarea PC-ului. Opțiunea de refresh încorporată poate reinstala Windows-ul fără a elimina nici unul dintre fișierele dvs.

NOTĂ: Totuși, ar trebui să creați copii de siguranță ale datelor computer-ului înainte de aceasta operațiune.

Accesați “Settings > Update & Security > Recovery” și click pe “Get started” sub “Reset this PC”.

Sperăm că aplicarea uneia sau tuturor acestor remedii funcționează pentru dvs. Lansarea lentă a Windows-ului 10 este o mare problermă, dar din fericire aveți opțiuni de combatere a acesteia. Dacă nu funcționează, țineți cont de următorul update major al Windows-ului 10, care ar trebui să rezolve această problemă.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!