Sfaturi cum să vă securizați și să utilizați în continuare Windows 7 în 2020

Sfaturi cum să vă securizați și să utilizați în continuare Windows 7 în 2020

Microsoft nu mai oferă actualizări de securitate pentru Windows 7. Cu alte cuvinte, Windows 7 este acum exact ca Windows XP – un sistem de operare vechi care va acumula treptat găuri de securitate. Iată cum puteți să-l păstrați cât mai sigur.

NOTĂ: Vă recomandăm să faceți upgrade la Windows 10. De fapt, puteți să faceți upgrade de la Windows 7 la Windows 10 gratuit. Dacă deocamdată doriți să rămâneți pe Windows 7, avem câteva sfaturi legate de securitate.

Folosiți un software de securitate

Vă recomandăm să rulați un instrument antimalware bun, care acceptă încă Windows 7 și asigurați-vă că primește actualizări.

Microsoft spune că nu mai oferă descărcări propriul instrument Microsoft Security Essentials, deși MSE pare încă disponibil pentru descărcare pe site-ul Microsoft. Dacă aveți Microsoft Security Essentials instalat, acesta va continua să primească actualizări până în 2023.

Alte companii de software de securitate oferă încă antivirus care sunt acceptate pe Windows 7. Orice ați alege, vă recomandăm și Malwarebytes. Versiunea gratuită de Malwarebytes vă va permite să efectuați scanări manuale pentru a elimina malware și alte programe de junk din sistemul dvs.

Utilizați un browser securizat

Dacă tot utilizați Windows 7, ar trebui să evitați să rulați Internet Explorer. Chiar și Microsoft a recomandat mutarea către un browser mai modern și mai sigur.

Google Chrome rulează încă pe Windows 7 și îl va susține cu actualizări de securitate până cel puțin pe 15 iulie 2021.

Noul browser Edge al celor de la Microsoft, bazat pe același cod de bază ca și Chromium, acceptă și Windows 7 și va fi cel puțin până pe 15 iulie 2021.

Mozilla Firefox rulează încă și pe Windows 7. Cei de la Mozilla nu a specificat cât timp va suporta Firefox suport pentru Windows 7.

Având în vedere că sistemul de operare în sine nu mai primește actualizări, software-ul de securitate și browserul web își asumă o importanță nouă în blocarea amenințărilor online.

Asigurați-vă setările sistemului de operare

Dacă utilizați Windows 7, ar trebui să accesați Windows Update și să vă asigurați că sunteți la curent cu toate actualizările pe care Microsoft le-a lansat. Microsoft ar putea lansa actualizări în special pentru Windows 7 chiar și după terminarea suportului, la fel cum a făcut și pentru Windows XP.

NOTĂ: Fiți atenți la noutăți despre actualizare. Microsoft a lansat o actualizare importantă de securitate pentru Windows XP pe care trebuia să o descărcați manual în 2019.

Sfaturile pentru securizarea PC-ului dvs. Windows sunt aceleași ca oricând. Lăsați funcții importante de securitate, cum ar fi Windows Firewall, activate.

Evitați să faceți click pe linkuri ciudate în e-mail-uri de tip spam sau alte mesaje ciudate care vă sunt trimise. Evitați descărcarea și rularea fișierelor ciudate.

Eliminați și actualizați aplicațiile instalate

Windows 7 a fost lansat cu mult timp în urmă, deci este posibil să aveți câteva aplicații de care nu aveți nevoie cu adevărat.

Versiunile vechi de plugin-uri ale browserului precum Java, Adobe Flash, Adobe Reader sunt potențial vulnerabile la atac. Parcurgeți lista de programe instalate din Control Panel al Windows-ului 7 și eliminați toate aplicațiile pe care nu le utilizați.

Asigurați-vă că și toate aplicațiile pe care le utilizați sunt actualizate la cele mai recente versiuni disponibile.

NOTĂ: Puteți continua să utilizați Windows 7 și totul va funcționa în mod normal. Doar ține cont de faptul că Microsoft și-a spălat mâinile legat de găuri de securitate pe computerul dvs.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!