Setări și sfaturi utile pentru a optimiza Windows-ul 10 pentru jocuri

Setări și sfaturi utile pentru a optimiza Windows-ul 10 pentru jocuri

Windows-ul 10 este un sistem de operare excelent pentru gameri, amestecând jocuri native, suport pentru titluri retro și chiar streaming Xbox One.

Unele trucuri sunt necesare pentru a vă bucura de cea mai bună experiență de joc pe care Windows-ul 10 le poate oferi. Iată câteva modalități de optimizare a pc-ului dvs. cu Windows 10 pentru jocuri.

Optimizați Windows-ul 10 cu modul “Gaming Mode”

Gaming Mode Windows 10

În ecranul Gaming, faceți click pe “Game Mode”. Comutați pe “On” pentru a profita de modul de joc. Dacă PC-ul dvs. acceptă “Game Mode”, Windows Update va fi suspendat în timp ce jocurile și resursele vor fi gestionate pentru a obține o rată optimă a cadrelor.

Dezactivați algoritmul lui “Nagle”

Algoritmul lui Nagle corelează pachetele de date cu costul unei conexiuni la internet mai fine. Acest algoritmul activat pe computerul dvs. poate duce la probleme de latență atunci când rulați jocuri online.

Pentru a dezactiva acest algoritm și a îmbunătăți performanța jocurilor în Windows 10, editați Registrul Windows: Click pe Start > tastați regedit > apoi Enter pe Regedit.

În bara de adrese, inserați sau navigați la următoarea cale:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\Interfaces

În panoul din stânga, veți vedea mai multe directoare cu nume de fișiere alcătuite din litere și cifre. Pentru a accesa fișierul corect, căutați-vă adresa IP cu „DhcpIPAddress” listată într-unul din aceste fișiere.

NOTĂ: Verificați adresa IP accesând tastele „Windows + X > Windows PowerShell” și introducând „ipconfig”. Căutați „IPv4 address” listată sub conexiunea dvs. curentă.

Odată ce ați găsit adresa IP a conexiunii dvs. la internet, faceți click dreapta pe dosarul corespunzător și selectați New> DWORD (32-bit) Value.

Aici, creați două valori DWORD: denumiți „TcpAckFrequency” și cealaltă „TCPNoDelay„. Odată ce ați creat valorile, faceți dublu click pe fiecare și setați parametrii la 1.

Aceasta activează cei doi parametri, dezactivând astfel algoritmul lui Nagle. Dacă întâmpinați probleme, setați valoarea parametrilor la 0 astfel vor fi dezactivate.

Dezactivați actualizarea automată a Windows-ului 10

Windows-ul 10 va actualiza automat sistemul de operare și va programa o repornire fără permisiunea dvs.

Repornirea automată nu poate fi dezactiva, dar poate fi întârziată. Începeți prin a accesa setările de actualizare apăsând tastele „Windows + I” apoi „Update and security > Windows Update > Advanced options > Update Options”.

Dezactivare actualizări automate Windows 10

În ecranul principal „Windows Update„, merită să utilizați funcția „Change active hours„. Astfel puteți împiedica descărcarea și instalarea actualizărilor Windows în timpul orelor active.

Programare actualizări Windows 10

Reglați efectele vizuale în Windows 10

Interfețele grafice ale utilizatorilor (GUI – graphical user interfaces) pot fi o piedică pentru puterea dvs. de procesare. Implicit, setările pentru aspectul Windows-ului 10 sunt setate să „impresioneze”.

Apăsați tasta „Windows + I” și tastați „performance„, apoi selectați „Adjust the appearance and performance of Windows > Adjust for best performance > Apply > OK„.

Performance Windows 10

Ajustați efectele vizuale pentru cea mai bună performanță în Windows 10

Apoi treceți la tab-ul „Advanced” și asigurați-vă că „Adjust the best performance” este pe „Programs„.

Actualizare drivere

GPU-ul este nucleul experienței dvs. când vine vorba de jocuri și necesită cel mai recent driver pentru rămâne rapid și eficient.

Pentru a verifica brandul și specificațiile GPU-ului, faceți click dreapta pe Desktop > Display settings > Advanced display settings > Display adapter properties.

Actualizare driver placă video Windows 10

Deși puteți descărca actualizări ale driverelor prin această fereastră din secțiunea „Properties > Driver > Update Driver„, prefer și recomand să vizitez site-ul Web al producătorului pentru a mă asigura că driver-ul este actualizat.

NOTĂ: Cu o selecție bogată de jocuri, compatibilitate Xbox One și software special conceput pentru jocuri, este clar că comunitatea gamerilor are un loc special în viitorul Windows 10. Cu toate acestea, nimic nu este perfect. Atingeți perfecțiunea jocurilor cu ajutorul acestor optimizări.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!