Lucruri pe care ar trebui să le cunoască și să le facă fiecare nou proprietar de Mac

Lucruri pe care ar trebui să le cunoască și să le facă fiecare nou proprietar de Mac

Noul dvs. Mac este ușor de configurat și utilizat. Asigurați-vă că știți aceste elemente de bază înainte să începeți.

Creați un backup pentru computer-ul dvs. Mac

Indiferent cât de mult stocați în iCloud, întotdeauna trebuie să creați copii de rezervă pentru Mac. „Machine Time” este cea mai ușoară și la îndemână metodă.

Conectați-vă la iCloud

Unul dintre cele mai bune motive pentru a trece la Mac este ecosistemul Apple, care este în mare măsură alimentat de sincronizarea iCloud. Puteți accesa fotografii, documente, filme, muzică și multe altele cu contul dvs. iCloud. Deci, asigurați-vă că sunteți conectat/ă la iCloud utilizând ID-ul Apple pe care îl utilizați pentru sincronizarea datelor dvs. iOS, tvOS și watchOS.

Conectați-vă la iTunes

iTunes este instalat pe noul dvs. Mac. Dacă, din anumite motive, nu aveți aplicația iTunes, o puteți descărca manual de la Apple. iTunes este locul în care stocați toate filmele, emisiunile TV, cărțile, aplicațiile, muzica și multe altele.

Configurați-vă adresa de e-mail și calendarul

Deși există numeroase aplicații de e-mail și calendar pentru Mac, trebuie să configurați în continuare aplicațiile încorporate în MacOS, deoarece unele aplicații le folosesc pentru sincronizarea datelor. Aplicațiile încorporate în aplicațiile Mail și Calendar vor fi întotdeauna susținute de către Apple.

Configurați și optimizați stocarea (Optimized Storage)

 

Apple a dezvoltat o modalitate excelentă de a vă menține hard drive-ul Mac mai liber, folosind o serie de opțiuni de sincronizare iCloud, precum și o schemă sănătoasă de curățare.

Configurați descărcările automate

Apple actualizează în mod regulat MacOS-ul cu caracteristici noi. Unii dezvoltatori de aplicații Mac fac actualizări regulate. Puteți să vă asigurați că sunteți la zi cu actualizările prin setarea descărcărilor automate, care vor rula în fundal.

Conectați imprimanta

Perifericele, cum ar fi o tastatură, un trackpad și un mouse, sunt importante pentru a obține maximum de la un Mac, dar ar trebui să vă gândiți și la imprimantă. Chiar dacă nu aveți nevoie de ea acum, probabil că veți avea nevoie la un moment dat.

Descărcați aplicații și jocuri

Apple vă oferă o mulțime de programe pentru productivitate, divertisment și multe altele. Puteți găsi aproape orice tip de aplicație în Mac App Store. Odată ce descărcați o aplicație, aceasta este disponibilă pe toate celelalte Mac-uri sincronizate cu ID-ul dvs. Apple, atât timp cât aplicația se află în Mac App Store.

Faceți cunoștință cu Spotlight

În lumina reflectoarelor este programul dvs. de căutare pentru a găsi practic tot ce aveți nevoie de pe Mac sau Web. Puteți căuta indicații prin intermediul hărților Google, deschideți o fereastră Terminal, găsiți utilitare pe care nu le cunoșteați și multe altele. Tot ce trebuie să faceți este să faceți click pe pictograma de căutare din colțul din dreapta sus al ecranului Mac și să introduceți un cuvânt sau o expresie. Spotlight va căuta în toate fișierele, folderele, e-mailurile și documentele dvs. pentru a găsi conținutul potrivit.

Transfer date Windows pe Mac

Doar pentru că v-ați mutat de la Windows la Mac, nu înseamnă că nu puteți să trasferați date importante. Puteți să mutați datele de pe vechiul PC pe noul dvs. Mac utilizând “Migration Assistant”.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!