Este necesară scoaterea în siguranță (Safely Remove) a dispozitivelor USB?

Este necesară scoaterea în siguranță (Safely Remove) a dispozitivelor USB?

Ați observat că atunci când conectați o unitate USB, Windows-ul deschide o pictogramă în taskbar, informându-vă că puteți „scoate în siguranță” unitatea USB. Dacă faceți click pe opțiunea respectivă, Windows-ul vă va spune apoi că este în siguranță să scoateți unitatea. Cu toate acestea, ce înseamnă să „scoateți în siguranță” o unitate USB?

Pentru a înțelege acest lucru, trebuie să ne uităm la modul în care computerele utilizează fișiere. Să presupunem că aveți un document text pe un stick USB și-l deschideți pe computer din stick. Computerul dvs. va lua documentul și-l va încărca în memoria RAM, unde se pot efectua modificări.

Salvarea într-un mediu fizic nu este un proces instantaneu. PC-ul trebuie să scrie datele din memoria RAM pe stick-ul USB.

Ce credeți că s-ar întâmpla dacă la jumătatea procesului de scriere a fost scoasă unitatea USB din computer? Datorită faptului că nu a finalizat procesul de scriere, există șansa ca fișierul de pe unitatea USB să devină corupt și să sufere pierderea datelor, dacă nu devine complet inutilizabil! Aceasta este scopul pe care funcția „Safely Remove” are scopul de a permite computerului să termine lucrările de scriere înainte de a scoate unitatea USB.

Pentru fiecare dispozitiv USB este necesară eliminarea în siguranță?

Acum știm că funcția „Safely Remove” este proiectată pentru a preveni coruperea datelor prin eliminarea unei unități USB în timpul procesului de scriere. Prin urmare, acest lucru înseamnă că orice dispozitiv care nu are date scrise direct pe el nu trebuie să fie deconectat prin funcția „Safely Remove„, cum ar fi unitățile USB. Dacă doriți să deconectați dispozitive periferice, cum ar fi: tastaturi, gamepad-uri și adaptoare WiFi, le puteți deconecta ori de câte ori doriți, fără teamă că pierdeți date.
La urma urmei, nu există date în cauză care să fie pierdute!

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!