Cum se verifică starea de sănătate hardware ale unităților hard disk și SSD pe Mac

Cum se verifică starea de sănătate hardware ale unităților hard disk și SSD pe Mac

Utilizatorii de Mac pot verifica cu ușurință starea S.M.A.R.T. a hard disk-urilor și a spațiului extern de stocare a discurilor utilizând utilitarul Disk Utility din MacOS, oferind o modalitate simplă de a vedea dacă hardware-ul discului este într-o stare bună de funcționare sau se confruntă cu o problemă hardware.

În acest articol vă vom arăta cum să verificați starea S.M.A.R.T. a hard disk-ului sau a ssd-ului în MacOS

Funcția S.M.A.R.T. se referă la sistemul de analiză automată de monitorizare și este un mecanism de raportare a problemelor legate de starea de sănătate a discului sau a discurilor în sistemul de operare, iar starea S.M.A.R.T. vă poate spune dacă o unitate este defectă sau are o eroare pentru hardware-ul actual al discului, oferind un indicator foarte clar că este timpul să copiați urgent toate datele importante și apoi să înlocuiți unitatea defectă.

Cum se verifică starea S.M.A.R.T. a unităților în MacOS

Acest truc funcționează la fel în toate versiunile moderne ale software-ului MacOS cu aplicația Disk Utility. Iată cum funcționează:

  1. Deschideți „Disk Utility” pe Mac
  2. Selectați discul din lista din stânga al ferestrei Disk Utility (selectați discul principal actual, nu o partiție)
  3. Căutați „S.M.A.R.T. Status

Dacă S.M.A.R.T. specifică ca și în exemplul din imagine „Verified”, unitatea este în stare bună
Dacă S.M.A.R.T. specifică „Failing”, unitatea trebuie înlocuită

Starea S.M.A.R.T. a mesajului „Failing” sau orice mesaj de eroare hardware este o problemă urgentă, deoarece unitatea de disc va înceta să funcționeze ducând la pierderea permanentă a datelor.

NOTĂ: Rețineți că nu toate unitățile externe includ suport pentru starea S.M.A.R.T., astfel încât unele volume nu pot raporta nicio constatare sau informație S.M.A.R.T.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!