Cum se verifică starea de sănătate a bateriei pentru MacBook – MacBookAir – MacBookPro

Cum se verifică starea de sănătate a bateriei pentru MacBook - MacBookAir - MacBookPro

Bateriile pentru laptop-uri au o durată de viață limitată ce se degradează în timp. Orice probleme legate de durata de viață a bateriei se pot datora utilizării excesive sau a unui defect de fabrică.

Verificarea numărul de cicluri al bateriei pe Mac

Un ciclu de încărcare este o încărcare completă a bateriei. Fiecare baterie modernă de pe Mac este evaluată pentru 1000 de cicluri; unele modele mai vechi (înainte de 2010) sunt evaluate pentru 500 sau 300 de cicluri. În timp ce bateria nu va eșua brusc când atinge limita, va începe să mențină o încărcare din ce în ce mai mică pe măsură ce se apropie de această limită. În cele din urmă, va trebui să țineți Mac-ul conectat la cablul său de alimentare pentru utilizare.

Pentru a verifica numărul de cicluri de încărcare efectuate de baterie, țineți apăsată tasta Option, faceți click pe pictograma Apple din colțul din stânga sus al ecranului, apoi selectați comanda „System Information„. Dacă nu țineți apăsată tasta Option, veți vedea o comandă „About This Mac„.

În fereastra cu informațiile de sistem, extindeți categoria „Hardware” din stânga, apoi selectați opțiunea “Power”.

În panoul din dreapta, veți putea vedea toate statisticile pentru bateria dvs. Înregistrarea „Cycle Count”(Număr de cicluri) se află sub secțiunea „Health Information„.

MacBook-ul din exemplul nostru de mai jos are un număr de cicluri de 803, bateria trebuie înlocuită. Dacă nu ar fi existat vreo problemă cu bateria, intrarea „Condition” (care arată Service Battery în exemplul nostru) ar fi afișat mesajul „Normal„.

Obțineți mai multe informații cu CoconutBattery

Informațiile despre sistem au cele mai multe date necesare pentru a evalua starea de sănătate a bateriei, dar nu sunt foarte bine prezentate și ar putea oferi prea putine informații. De exemplu, vă indică capacitatea maximă curentă a bateriei, dar nu capacitatea originală. Dacă doriți mai multe informații și mai ușor de înțeles, descărcați aplicația gratuită coconutBattery.

Când rulați aplicația, veți vedea ceva asemănător capturii de ecran de mai jos.

Pe lângă numărul de cicluri, această aplicație ne arată că acumulatorul are o capacitate de încărcare totală de 4896 mAh. Când era nou, avea o capacitate de 6700 mAh. Pierderea capacității respective pe durata a cinci ani, nu este deloc rea.

NOTĂ: Dacă aveți un MacBook mai vechi, acumulatorul este aproape sigur că are mai puțină încărcătură acum decât atunci când a fost nou. Fie cu informații despre sistem, fie cu aplicația coconutBattery, puteți vedea cât de mult este pierdută capacitatea bateriei și dacă trebuie înlocuită.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!