Cum se verifică starea de sănătate a bateriei pe laptop în Windows 10

Cum se verifică starea de sănătate a bateriei pe laptop în Windows 10

Fiecare baterie își pierde capacitatea de a ține încărcările în timp. Pentru laptop, performanța bateriei este esențială; de aceea este important să monitorizați starea de sănătate a bateriei. Windows 10 face posibilă verificarea stării de sănătate a laptopului dvs., astfel încât să puteți efectua modificările necesare pentru a păstra performanța laptopului la cel mai înalt nivel.

Verificarea sănătății bateriei laptopului nu este un proces complicat. Va trebui să aveți acces la contul de administrator.

Pentru a verifica starea de sănătate a laptopului în Windows 10, deschideți „Command Prompt” din meniul „Start„, apoi tastați:

powercfg/batteryreport

NOTĂ: Procesul poate dura aproximativ un minut.

Când laptop-ul a terminat procesul, vă va indica unde a fost salvat raportul bateriei. Pentru a vedea raportul, deschideți “File Explorer” făcând click pe pictograma din bara de activități.

Când veți deschide raportul, veți vedea informații esențiale despre bateria laptopului. În secțiunea „Recent Usage” a raportului, puteți vedea sursa de alimentare a bateriei și când ați pornit și oprit laptopul (Active/Suspended). Puteți vedea chiar și cantitatea de capacitate rămasă în bateria laptopului.

NOTĂ: Este întotdeauna o idee bună să știți cât de sănătoasă este bateria laptopului. În felul ăsta știți când ar trebui să cauți un înlocuitor.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!