Cum se verifică spațiul liber de pe unitatea de stocare – hard disk – ssd a Mac-ului

Cum se verifică spațiul liber de pe unitatea de stocare - hard disk - ssd a  Mac-ului

Vă întrebați dacă Mac-ul dvs. are suficient spațiu de stocare pentru a descărca/instala diferite aplicații?
Dacă nu știți cum să verificați utilizarea spațiului de pe partiția rezervată sistemului MacOS X și nu numai, aici găsiți răspunsul.

Metoda 1 – din Finder

Finder” vă oferă câteva modalități de a vedea cât spațiu aveți pe disc.
În MacOS, dacă selectați și introduceți elementul în „Finder” și apăsați bara/tasta de spațiu de pe tastatură, obțineți o previzualizare a elementului. De exemplu, dacă selectați un document de tip text și apoi apăsați bara/tasta de spațiu, puteți vedea ce se află în document, fără a deschide documentul.

1. Deschideți o fereastră „Finder„, uitați-vă în coloana din stânga, sub titlul „Devices” și selectați dispozitivul de stocare.

2. Apăsați bara/tasta de spațiu. Ar trebui să vedeți o fereastră deschisă care vă arată capacitatea dispozitivului dvs. de stocare și spațiul disponibil.

3. Pentru a închide fereastra, apăsați din nou bara/tasta de spațiu

Metoda 2 – Get info

Funcția „Get info” este o modalitate ușoară de a verifica capacitatea discului și spațiul utilizat.

1. Găsiți hard disk-ul în „Finder” și selectați-l. Dacă apare în bara laterală a ferestrei „Finder” sau pe desktop (în mod implicit nu apare, navigați în Finder> Preferences pentru a schimba acest lucru), faceți click pe pictograma unității de disc din oricare dintre aceste locuri.

2. Faceți click pe meniul „File” și selectați „Get info” sau apăsați „Command-I” de pe tastatură.

Fereastra deschisă vă va arata capacitatea, spațiul disponibil și spațiul utilizat, precum și alte informații.

Metoda 3 – About this Mac

În versiunile recente de macOS (Yosemite sau mai noi), puteți verifica cu ușurință utilizarea discului din „About this Mac„.

1. Deschideți meniul Apple, apoi selectați „About this Mac„.

2. Faceți click pe tab-ul „Storage” din bara de instrumente pentru a vedea cât spațiu pe disc aveți disponibil.

Veți obțineți o prezentare simplificată a tipului de fișiere care consumă spațiul dvs. de stocare.

NOTĂ: Metoda 3 – „About this Mac” este cea mai ușoară cale de a verifica spațiul liber al unității de disc.

Metoda 4 – Disk Utility

Puteți vizualiza spațiul liber de pe disc din utilitarul „Disk Utility” din Mac. Deschideți „Spotlight-ul” făcând click pe lupa din colțul din dreapta sus al ecranului, apoi tastați „Disk Utility” în caseta de căutare. Odată ce „Disk Utility” apare, apăsați tasta „Enter” pentru a deschide utilitarul.
Odată ce „Disk Utility” se deschide, selectați numele unității hard disk-ului din listă. Puteți vedea capacitatea unității dvs., spațiul disponibil, spațiul utilizat și alte informații. De asemenea, puteți verifica spațiul liber pentru orice unitate pe care ați conectat-o ​​la Mac, fie ea este o unitate flash USB sau o unitate hard disk externă.

NOTĂ:Disk Utility” furnizează informații de bază despre hard disk și alte discuri. Vă permite să reparați sau reformatați discurile.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!