Cum se verifică memoria RAM de probleme – erori pe Mac

Cum se verifică memoria RAM de probleme - erori pe Mac

Memoria RAM (Random Access Memory) este o componentă vitală a oricărui computer. Când lansați o aplicație, aceasta necesită o parte din memoria disponibilă pentru a rula. Pot apărea probleme grave dacă există probleme cu memoria computer-ului.

Astăzi vom afla cât de multă memorie RAM avem, câtă este folosită și cum puteți efectua teste complete pentru a vă asigura că funcționează corect. Dacă ați instalat recent un modul nou de memorie RAM și întâmpinați probleme, testarea este o parte fundamentală a depanării.

Cum aflați cât de multă memorie RAM aveți

Pentru a afla cât de multă memorie RAM are Mac-ul dvs., faceți click pe logo-ul Apple din colțul din partea stânga sus al ecranului și selectați “About This Mac” (Despre acest Mac). În tab-ul “Overview”, linia “Memory” afișează cantitatea de memorie RAM în GB, viteza în MHz și generația DDR pe care o utilizați în prezent.

NOTĂ: Acest lucru este important dacă intenționați să adăugați mai multă memorie RAM, deoarece veți dori să potriviți memoria RAM existentă cu cea pe care o instalați.

Faceți click pe “System Report” (Raport sistem) și navigați la secțiunea Memory (Memorie) pentru a afla mai multe informații. Aici puteți vedea și câte module de memorie RAM ați instalat. MacOS vă va oferi și un raport de stare al memoriei dvs. RAM.

Verificați memoria RAM utilizând Apple Diagnostics (Diagnosticul Apple)

Testarea RAM-ului cu ajutorul instrumentelor de diagnosticare de la Apple este foarte ușor. Reporniți Mac-ul, apoi țineți apăsată tasta “D” de îndată ce repornește. Dacă ați făcut-o în mod corect, calculatorul dvs. va porni fie în “Apple Diagnostics”, fie în “Apple Hardware Test”, în funcție de modelul Mac-ului dvs.

Testul Apple Diagnostics

Urmați instrucțiunile și așteptați finalizarea testului. Poate dura ceva timp, mai ales pe Mac-urile mai vechi. Când a terminat, ar trebui să vedeți un raport care să vă prezinte o scurtă prezentare a tuturor problemelor detectate. Din nefericire, testul vă va spune doar dacă au fost detectate sau nu probleme. Nu vă va putea spune care modul de RAM este defect.

NOTĂ: Probleme cu rularea testul? Țineți apăsată tasta Option + D la pornire astfel va rula acest test de pe internet. Va dura mai mult pentru a descărca fișierele necesare, dar ar trebui să funcționeze la fel de bine după finalizarea descărcării.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!