Cum se văd și se șterg datele colectate de Windows 10 trimise către Microsoft

Cum se văd și se șterg datele colectate de Windows 10 trimise către Microsoft

Noua actualizare a Windows-ului 10 din Aprilie (April 2018 – Update 1803) aduce o serie de caracteristici noi. Un instrument care se încadrează în această categorie este un nou vizualizator de date legate de diagnosticare. Windows 10 a fost mult timp criticat pentru colectarea datelor. Acum, compania vă oferă posibilitatea de a revizui ceea ce colectează PC-ul dvs.

NOTĂ: Rețineți că trebuie să utilizați actualizarea din aprilie 2018 pentru a utiliza această funcție.

Windows 10 Diagnostic Viewer

Mai întâi, permiteți vizualizarea datelor. Accesați Settings > Privacy > Diagnostics & feedback și activați Diagnostic data viewer. Rețineți că acest lucru va necesita aproximativ 1GB de spațiu.


Faceți click pe butonul Diagnostic Data Viewer și veți naviga în Microsoft Store pentru a descărca aplicația Viewer Diagnostic Data. Instalați aplicația, apoi faceți click pe Launch sau lansați aplicația din meniul Start.

În interiorul aplicației veți vedea o mulțime de informații despre diagnosticare. În partea stângă colectează “events” (evenimente) și dând click pe unul vă va arată exact ceea ce a fost trimis către Microsoft.

Dacă doriți utilizați caseta de căutare pentru a căuta informații despre anumite aplicații. Poate doriți să încercați acest lucru după ce ați petrecut ceva timp în programele preferate.

Pentru a exporta o copie a datelor pentru uz propriu, faceți click pe butonul Export din stânga pentru a descărca ca fișier CSV.
În cele din urmă, dacă doriți să ștergeți aceste date de diagnosticare din serverele Microsoft, faceți click pe butonul Delete din pagina Settings.
Nu uitați să dezactivați această setare și să salvați 1 GB de spațiu dacă nu intenționați să o verificați des. De asemenea, pe pagina Diagnostics & feedback, puteți schimba setarea de la Full la Basic pentru a trimite mai puține informații catre Microsoft.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!