Cum se pot face comenzi rapide (shortcuts) pentru cheile de registry din Windows

Cum se pot face comenzi rapide (shortcuts) pentru cheile de registry din Windows

Utilizatorii experimentați de Windows știu că modificarea cheilor din Registry poate debloca multe caracteristici noi. Dacă editați adesea registrul, este posibil să vă aflați frecvent în navigări similare. Cu un utilitar gratuit numit „Registry Shortcuts„, puteți sări rapid la cele mai vizitate chei de registry.

Cum se creează comenzi rapide la cheile de registry

1. Vizitați pagina utilitarului “Registry Shortcuts“. Descărcați versiunea pe 64 de biți sau pe 32 de biți, în funcție de sistem.
2. Instalați programul. Nu oferă nici o opțiune sau un produs terț, așa că ar trebui să fie gata în câteva secunde.
Spre deosebire de majoritatea programelor, “Registry Shortcuts“ nu are nicio interfață pe care o puteți deschide. În schimb, adaugă o intrare nouă în meniu cu click dreapta din “File Explorer”, care apare numai când țineți apăsată tasta “Shift”.
3. Deschideți Editorul de registry introducând “regedit” în meniul “Start”.


4. Găsiți o cheie pe care doriți să marcați.
5. Faceți click dreapta pe cheie și selectați “Copy Key Name”.


6. Deschideți o fereastră “File Explorer”, apoi țineți apăsată tasta “Shift” și faceți click dreapta pe orice folder. Ar trebui să vedeți o nouă intrare pentru “Registry Shortcuts”.
7. Faceți click pe “Registry Shortcuts”, apoi faceți click pe “Paste”. Aceasta va adăuga cheia pe care ați copiat-o ca o nouă comandă rapidă în interiorul acelui dosar.

NOTĂ: Acum aveți posibilitatea să mutați comanda rapidă oriunde și să o utilizați pentru a avea acces ușor la cheile de registry preferate.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!