Cum se poate schimba imaginea de fundal (wallpaper) în funcție de ora din zi în Windows 10

Cum se poate schimba imaginea de fundal (wallpaper) în funcție de ora din zi în Windows 10

MacOS 10.14 Mojave oferă imagini de fundal „Dynamic Desktop” care se modifică în funcție de ora din zi. Puteți obține ceva similar în Windows utilizând setările de fundal standard.

Windows 10 vă permite să configurați și să schimbați automat imaginea după o anumită perioadă de timp. Dacă doriți patru imagini de fundal, aveți posibilitatea să schimbați la fiecare șase ore imaginea de fundalul în funcție de ora din zi.

Am testat acest lucru utilizând patru imagini de fundal

Mai întâi, faceți un nou dosar / folder și plasați în el imaginile de fundal pe care doriți să le utilizați.

Windows-ul va trece prin dosar în ordine alfanumerică, deci va trebui să denumiți imaginile în mod corespunzător. Ordinea corectă depinde de ora curentă a zilei.

Apoi, deschideți ecranul de configurare a fundalului desktop făcând click cu butonul din dreapta a mouse-lui pe desktop și selectând „Personalize”.

Faceți click pe caseta “Background”, apoi selectați opțiunea „Slideshow„. Sub „Choose albums for your slideshow”, faceți click pe butonul “Browse„, apoi selectați folderul care conține imaginile de fundal. Sub „Change picture every„, faceți click pe casetă și selectați „6 hours” dacă aveți patru imagini de fond pe care doriți să le parcurgeți. De asemenea, puteți selecta „1 hour” dacă doriți să rulați 24 de imagini de fundal.

NOTĂ: Asigurați-vă că opțiunea “Shuffle” este oprită. Dacă funcția “Shuffle” este activată, veți obține imagini de fundal aleatorii și nu se vor potrivi cu ora din zi.

Windows-ul va seta imediat fundalul desktop-ului la imaginea care este prima alfanumeric în dosar.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!