Cum se modifică pagina de pornire (Home Page) din browser-ele Google Chrome, Firefox, Edge și Safari

Cum se modifică pagina de pornire (Home Page) din browser-ele Google Chrome, Firefox, Edge și Safari

Pagina de pornire/principală este prima pagină pe care browser-ul dvs. o deschide când pornește. Majoritatea browser-elor au o pagină de pornire implicită care afișează site-urile recente pe care le-ați vizitat și poate un alt conținut bazat pe interesele dvs. În acest articol vă vom arăta cum să modificați pagina de start/pornire/principală a celor mai populare browsere.

Modificarea paginii de pornire în Google Chrome

Google Chrome acceptă modificarea paginii de pornire numai pentru versiunea de desktop. În Chrome, faceți click pe butonul de meniu (cele trei puncte verticale) din partea dreaptă sus.

În meniul afișat, faceți click pe opțiunea „Settings”.

În pagina Settings – partea de jos faceți click pe opțiunea „Open A Specific Page Or Set Of Pages” în secțiunea „On Startup„.

Dacă aveți deja o pagină de pornire setată, veți vedea adresa URL acolo. Chrome acceptă mai multe pagini principale și toate adresele listate sunt deschise ca set de tab-uri când porniți Chrome-ul.

Aveți două opțiuni pentru a seta o pagină de pornire din acest pas. Dați click pe linkul „Add A New Page” pentru a introduce adresa noii pagini de pornire. Faceți click pe butonul „Use Current Pages” pentru a adăuga toate tab-urile deschise în fereastra curentă grupului de pagini de pornire.

Schimbarea paginii de pornire în Mozilla Firefox

Mozilla Firefox acceptă modificarea paginii de pornire atât pe desktop, cât și pe mobil.

Faceți click pe butonul de meniu (cele trei linii verticale) din partea dreaptă sus, apoi click pe comanda “Preferences”.

În pagina următoare, veți vedea o secțiune numită ”Home Page” cu mai multe opțiuni.

Puteți introduce adrese direct în caseta de text. Dacă introduceți mai multe adrese, separați-le cu caracterul “ | “. Firefox acceptă mai multe pagini de pornire. Dacă aveți mai multe pagini de pornire, fiecare pagină se deschide într-un tab separat când porniți browser-ul.

Dacă faceți click pe butonul „Use Current Pages„, se adaugă toate tab-urile deschise în fereastra activă la paginile de pornire. Dacă faceți click pe butonul „Use Bookmark„, puteți selecta o adresă din marcajele dvs.

Nu există niciun buton de salvare și toate modificările pe care le faceți sunt salvate automat.

Modificarea paginii de pornire în Microsoft Edge

Similar cu Google Chrome, Microsoft Edge acceptă modificarea paginilor de pornire numai în versiunea de desktop.

Începeți făcând click pe butonul de meniu din partea dreaptă sus (cele trei puncte orizontale) a ferestrei Edge.

În meniu, faceți click pe opțiunea „Settings„.

Faceți click pe meniul derulant „Open Microsoft Edge With” și apoi faceți click pe opțiunea „A Specific Page Or Pages„.

În caseta de text care apare sub acest meniu derulant, tastați adresa URL pe care doriți să o setați ca pagină de pornire, apoi faceți clic pe butonul „Save”.

Modificările sunt salvate și pagina dvs. de pornire este setată pentru adresa pe care ați introdus-o.

Modificarea paginii de pornire în browser-ul Safari (Apple)

La fel ca și în cazul Chrome și Edge, puteți seta o pagină de pornire numai pe versiunea desktop.

Faceți click pe meniul din stânga sus Safari>Preferences, apoi pe tab-ul “General”.

În sectațiunea “Homepage” introduceți adresa URL pentru pagina dvs. de pornire. Puteți să faceți click pe butonul „Set To Current Page” pentru a seta pagina dvs. de pornire pe pagina web curentă a tab-ului. Nu este necesar să salvați. Orice modificări făcute vor fi salvate automat.

Aceștia sunt pașii necesari pentru a seta o pagină de pornire în cele mai populare browsere utilizate astăzi.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!