Cum se deschide și ce face managerul de activități (Task Manager) pe Mac

Cum se deschide și ce face managerul de activități (Task Manager) pe Mac

Dacă sunteți obișnuit cu Windows-ul, s-ar putea să nu știți unde se află acest utilitar pe MacOS.
În acest articol, vă vom arăta mai multe moduri de a ajunge la managerul de activități de pe Mac.

NOTĂ: Dacă sunteți un utilizator nou de Mac, trebuie să știți că numele utilitarului “Task Manager” pentru Windows este echivalentul în macOS cu “Activity Monitor”. Aceste utilitare îndeplinesc funcții similare, dar au nume diferite.

Cum se deschide Task Manager pe Mac

Cea mai ușoară modalitate de a deschide ceva din calculatorul dvs. Mac este “Spotlight-ul”. Această caracteristică de căutare încorporată poate găsi aplicații și fișiere doar din câteva apăsări de taste.

Pentru a deschide “Spotlight”, trebuie să apăsați „Cmd + Space„. Apoi începeți să tastați “Activity Monitor“ și apăsați „Enter / Return„.

Dacă nu doriți să folosiți “Spotlight”, puteți deschide aplicația utilizând pictograma “Launchpad” din „Dock„. În lista de aplicații, deschideți folderul “Other” și veți vedea pictograma pentru “Activity Monitor”.

Mai puteți deschide “Activity Monitor”, accesând „Finder > Applications > Utilities„.

Ce face “Task Manager” pe Mac?

În “Activity Monitor” veți găsi o mulțime de funcționalități similare cu “Task Manager-ul” din Windows. În partea de sus, puteți alege să vedeți informații despre utilizarea procesorului, a memoriei, a energiei, a discului și a rețelei.
Fiecare dintre ele vă arată procesele de pe computer și diverse informații despre impactul acestora.

Activity Monitor / Task Manager pe Mac

De cele mai multe ori, utilizatorul de nivel mediu nu va avea prea multe motive să deschidă “Activity Monitor”. Sistemul ar trebui să funcționeze foarte bine fără procese de management. Cu toate acestea, se poate dovedi util dacă aveți probleme pe Mac.

EXEMPLU: Dacă sistemul dvs. funcționează greoi, cu acest utilitar puteți identifica aplicația / aplicațiile care utilizează prea mult CPU sau memorie RAM.

NOTĂ: Îndepărtarea aplicațiilor cu consum mare de energie poate oferi o durată de viață mai bună a bateriei pentru MacBook-uri.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!