Cum se convertește un document PDF color în tonul alb-negru sau gri pe Mac

Cum se convertește un document PDF color în tonul alb-negru sau gri pe Mac

Documentele PDF color sunt excelente, dar pot să nu vă satisfacă atunci când doriți să imprimați pe cerneala neagră a imprimantei. Din fericire, MacOS High Sierra și aplicația de previzualizare (Preview) poate converti PDF-uri colorate în document alb-negru cu doar câteva click-uri.

Datorită unui bug din aplicația Preview, există un pas suplimentar pe care trebuie să-l faceți când convertiți un PDF color în tonul alb-negru sau gri: mai întâi convertiți PDF-ul în JPEG în Preview și apoi convertiți-l în PDF pe măsură ce aplicați filtrul Quartz:

1. Deschideți un fișier PDF în aplicația Preview.
2. Accesați fila Menu> Export.
3. În caseta de dialog Export, puteți alege să modificați numele fișierului în câmpul “Export as”. Modificați formatul de fișier în format JPEG din meniul derulant Format. Faceți click pe Save și fișierul PDF este exportat ca JPEG.
4. Deschideți JPEG-ul din nou în Preview. Din nou, accesați Menu> Export. Acum, schimbați formatul de fișier în format PDF din JPEG.
5. Dați click pe meniul derulant din dreptul „Quartz Filter” și alegeți Black and White sau Gray Tone din lista de filtre.
6. Selectați filtrele alb-negru sau tonul gri
7. Faceți click pe butonul Save. Fișierul este exportat în locația specificată ca PDF alb-negru.
Deschideți fișierul și veți vedea că PDF-ul exportat cu imaginile sale și fonturile încorporate au fost convertite în alb-negru.

NOTĂ: O soluție mai bună este utilizarea filtrului de tonuri gri, deoarece acesta utilizează dithering pentru a simula gradarea nuanțelor.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!