Cum se activează – utilizează tastatura virtuală în Windows 10

Cum se activează - utilizează tastatura virtuală în Windows 10

Windows-ul ne oferă o tastatură virtuală care ne permite să tastăm chiar dacă nu avem acces la o tastatură fizică. Este deosebit de utilă pentru ecranele tactile, dar o puteți utiliza și pentru a tasta cu mouse-ul sau chiar cu un controler de joc direct de pe canapea.

În Windows 10, există două tastaturi virtuale afișate pe ecran: tastatura de bază touch pe care o puteți accesa din bara de activități și o tastatură mai avansată. În acest articol vă vom arăta cum să le deschideți pe amândouă.

Tastatura virtuală touch

Pentru a accesa rapid tastatura virtuală în Windows 10, faceți click dreapta pe taskbar (bara de activități) și asigurați-vă că opțiunea „Show touch keyboard button” din meniul afișat, este activată.

Veți vedea o pictogramă cu o tastatură în zona de notificare. Faceți click pe acea pictogramă pentru a deschide tastatura virtuală.

Odată deschisă, tastatura funcționează exact ca una fizică – selectați un câmp de text făcând click în el și apoi utilizați butoanele de pe ecran cu mouse-ul.

Tastatură virtuală avansată – completă

Există și o altă tastatură virtuală mai avansată. Pentru accesarea ei, deschideți meniul Start și selectați „Settings„. Navigați la Ease of Access > Keyboard și activați opțiunea „On-Screen Keyboard” din partea de sus a ferestrei.

 

Această tastatură include mai multe taste și funcționează ca o tastatură tradițională – completă. Este o tastatură obișnuită pentru desktop pe care o puteți redimensiona și minimiza, spre deosebire de noua tastatură touch. Veți găsi câteva opțiuni suplimentare pentru configurare dacă faceți click pe butonul „Options” din colțul din dreapta jos al tastaturii.

NOTĂ: Tastatura virtuală nu este numai pentru tastarea textului. Funcționează și comenzile rapide la fel ca și pe o tastatură fizică. Faceți click pe o tastă – cum ar fi tasta Shift sau Alt – și va rămâne „apăsată” până când selectați următoarea tastă pe care doriți să o introduceți.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!