Cum schimbați imaginea de fundal al ecranului de conectare/autentificare și al desktop-ului în Windows 10

Cum schimbați imaginea de fundal al ecranului de conectare/autentificare și al desktop-ului în Windows 10

Modificarea imaginii de fundal al ecranului de conectare și al desktop-ului este destul de simplă, dar dacă nu sunteți familiarizat cu aspectul general al Windows-ului 10, acest ghid vă va ajuta să vă personalizați desktop-ul.

Navigați la fereastra de setări „Personalization

Cea mai scurtă rută către panoul de personalizare este să faceți click dreapta pe desktop și să selectați “Personalize” din meniu.

Cum se schimbă imaginea de fundal (Wallpaper)

Primul tab din fereastra “Personalization” este tab-ul Background (fundal), care vă permite să schimbați imaginea desktop-ului într-o imagine salvată, o culoare solidă sau o expunere de diapozitive cu diverse imagini. După selectarea opțiunii “Picture”, puteți alege imaginea de pe desktop făcând click pe “Browse” și selectând o imagine din unitatea hard disk a calculator-ului sau dintr-o mică selecție de imagini tematice.

Dacă selectați opțiunea „Slide Show„, puteți face click pe “Browse” și selectați un dosar cu imagini pe care doriți ca pc-ul dvs. să le parcurgă. Odată ce ați selectat un dosar, puteți alege timpul doriți ca fiecare imagine să fie afișată pe ecran înainte de a trece la următoarea imagine/fotografie.

În cele din urmă, puteți selecta și o culoare solidă ca fundal, fie dintr-o paletă, fie prin crearea unei culori personalizate.

Cum se modifică imaginea ecranului de conectare / autentificare

Dacă intenționați să schimbați doar imaginea ecranului de conectare sau ați schimbat imaginea de fundal – pur și simplu faceți click pe tab-ul “Lock screen” din partea stângă a meniului “Personalization”. La fel ca o imagine de fundal, utilizatorii pot selecta o imagine salvată pe unitatea hard disk a calculator-ului sau pot seta o prezentare de imagini diferite. Utilizatorii au opțiunea de a alege varianta Windows Spotlight, care afișează o imagine generată aleatoriu din motorul de căutare Bing. După efectuarea unei selecții, modificarea are loc automat.

NOTĂ: Rețineți că există din punct de vedere tehnic două ecrane de conectare, una pentru parola dvs. și una pentru ecranul de blocare. Pentru a schimba și imaginea ecranul cu parolă, căutați opțiunea de comutare din ecranul Lock screen care afișează „how lock screen background picture on the sign-in screen„. Acest lucru va asigura că imaginea în cauză va apărea în ambele locuri.

Aici puteți alege și aplicațiile care afișează detalii pe ecranul de blocare. Pentru fiecare, dați click pe pictogramă și selectați o aplicație din lista care rezultă. Pe măsură ce adăugați mai multe aplicații în Windows 10, vi se vor oferi mai multe opțiuni, permițându-vă să alegeți informațiile pe care doriți să le afișați pe ecranul de blocare.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!