Cum să vizualizați toate driverele actualizate recent în Windows

Cum să vizualizați toate driverele actualizate recent în Windows

Microsoft Windows 10 actualizează automat driverele hardware. Aceste actualizări forțate sunt convenabile, dar au și unele dezavantaje. Partea bună este că nu trebuie să actualizați manual tot timpul driverele. Partea mai puțin bună este că o actualizare necorespunzătoare a driverelor poate provoca defecțiuni ale echipamentelor.

NOTĂ: Dacă aveți probleme cu un dispozitiv/echipament, actualizările automate ale driverelor din Windows 10 ar putea fi de vină. Iată cum le puteți examina.

1. Deschideți aplicația “Settings” utilizând comanda rapidă de la tastatură “Win + I
2. Selectați “Update & Security
3. În tab-ul “Windows Update” dați click pe linkul “View installed update history
Aici veți vedea o listă a tuturor actualizărilor instalate. Utilizați săgețile pentru a restrânge toate categoriile, cu excepția actualizărilor pentru drivere “Driver Updates”.
Veți vedea cele mai recente drivere instalate, inclusiv data și numărul versiunii.

Dacă observați că un dispozitiv cu probleme a avut recent o actualizare de driver, acesta este un semn bun pe care trebuie să-l depanați.

Dezactivarea automată a actualizărilor de drivere

Pentru a dezactiva actualizările automate, deschideți “System” (click dreapta pe “This PC” – apoi “Properties”). Selectați “Advanced system settings” din partea stângă și apoi click pe tab-ul “Hardware” din fereastra rezultată. Faceți click pe butonul “Device Installation Settings” și selectați “No”.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!