Cum să verificați ce versiune de MacOS utilizați

Cum să verificați ce versiune de MacOS utilizați

Apple lansează noi versiuni ale sistemului de operare macOS aproximativ o dată pe an. Iată cum puteți verifica ce versiune ale sistemului de operare MacOS este instalată pe MacBook, iMac, Mac Mini sau Mac Pro.

Pentru a găsi aceste informații, faceți click pe pictograma Apple din meniul din colțul – stânga sus al ecranului, apoi selectați comanda „About This Mac” (Despre acest Mac).

Numele versiunii de MacOS pe care ați instalat-o apare pe tab-ul “Overview” din fereastra care a rezultat în urma click-ului. Numărul de versiuni exacte al sistemului de operare instalat apare sub acesta.

În ecranul de mai jos, folosim MacOS High Sierra, versiunea 10.13. Numărul versiunii este „10.13.4” deoarece am instalat cele mai recente actualizări de securitate. Aceste actualizări mai mici sunt disponibile în tab-ul “Updates” din aplicația Mac App Store.

Notă: Dacă utilizați o versiune mai veche a sistemului de operare Mac, poate fi numită „OS X” în loc de MacOS.

Dacă nu utilizați cea mai recentă versiune de MacOS, o puteți instala din App Store – presupunând că hardware-ul este acceptat de Apple. Pentru aceasta, faceți click pe butonul „Software Update” din fereastra About This Mac, care va deschide App Store. De asemenea, puteți lansa App Store într-un alt mod – făcând click pe pictograma sa din dock.

Puteți descărca și instala cea mai recentă versiune de MacOS pe Mac direct din aplicație. Vă recomandăm să creați copii de rezervă ale computerului dvs. Mac înainte de a continua, doar pentru a fi în siguranță.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!