Cum să salvați spațiul din Windows 10 cu noul instrument de curățare

Cum să salvați spațiul din Windows 10 cu noul instrument de curățare

Windows-ul a oferit întotdeauna instrumente pentru a elibera spațiu de pe disc, însă a făcut foarte bine acest lucru în noua actualizare April 2018 (1803 Update) pentru Windows 10. Utilitarul de curățare a discului (Disk Cleanup) este foarte util, dar există un nou instrument de curățare. În acest articol vă vom prezenta rapid noul instrument.

Spre deosebire de Disk Cleanup, noul utilitar de ștergere a spațiului se află în Settings.
Accesați Settings > System și faceți click pe Storage din stânga pentru accesare.

Aici veți vedea Storage sense, care nu este nou. Dacă activați acest lucru, Windows-ul va curăța în mod automat fișierele inutile atunci când aveți spațiu redus. Suntem interesați de eliberarea spațiului disponibil de mai jos, care este un alt instrument.

După ce faceți click pe Free up Space now, așteptați câteva momente ca Windows-ul să scaneze fișierele pe care le poate elimina. Veți vedea apoi o listă de categorii pe care le puteți elimina în siguranță din computerul dvs.

Verificați toate casetele pe care doriți să le curățați, confirmați cât spațiu veți salva în partea de sus, apoi apăsați butonul Remove files.

Cele mai multe dintre elementele de aici, cum ar fi fișierele temporare și fișierele de optimizare, pot fi eliminate în siguranță. Dar ar trebui să aveți grijă să nu curățați instalările anterioare ale Windows-ului sau Recycle Bin până când nu sunteți sigur că nu mai aveți nevoie de ele.

Aceste date de instalare anterioare vă permit să reveniți la o versiune anterioară de Windows 10 dacă vă răzgândiți legat de upgrade. Windows-ul elimină acest lucru în mod automat după 10 zile, deci nu trebuie decât să-l păstrați până atunci.

NOTĂ: Dacă acest lucru nu a eliberat suficient spațiu, verificați alte foldere din Windows pe care le puteți șterge pentru a economisi spațiu.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!