Cum să resetați / restaurați Mac-ul la setările din fabrică

Cum să resetați / restaurați Mac-ul la setările din fabrică

Necesitatea resetării din fabrică a unui smartphone nu pare neobișnuită, ea fiind mai puțin frecventă pentru un Mac.

Deocamdată pentru Mac nu există o funcție clară pentru revenirea la setările din fabrică, dar și așa restaurarea Mac-ului la setările din fabrică este simplă.

Pentru a începe, asigurați-vă că aveți conexiune la internet. Veți avea nevoie de aceasta pentru a descărca cea mai recentă versiune de MacOS.

Porniți / reporniți Mac-ul în „Recovery Mode”

Odată ce Mac-ul este închis, apăsați butonul de alimentare. Imediat după, țineți apăsate tastele „Command + R„. Aceasta vă va iniția în „Recovery Mode” și vă va permite să instalați versiunea de MacOS pe care ați avut-o instalată.

Dacă preferați să faceți upgrade la ultima versiune disponibilă a macOS-ului, mențineți apăsate tastele „Option + Command + R„. Pentru a instala versiunea livrată inițial cu Mac-ul dvs. țineți apăsate tastele „Shift + Option + Command + R„.

Ștergeți datele din hard disk / ssd

macOS Utilities

Când Mac-ul a intrat în modul Recovery, puteți șterge hard disk / ssd-ul. Faceți click pe „Disk Utility” din fereastra „macOS Utilities„.

Reinstalați macOS-ul

Reinstalare macOS Mojave

După ce v-ați decis dacă doriți sau nu să ștergeți hard disk / ssd-ul, puteți reinstala sistemul de operare. Pur și simplu selectați „Reinstall macOS” și faceți click pe „Continue„. De aici, pur și simplu urmați instrucțiunile. După finalizarea procesului, computerul va reporni.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!