Cum să modificați locația de salvare a capturilor de ecran (screenshots) în Mac

Cum să modificați locația de salvare a capturilor de ecran (screenshots) în Mac

Un desktop aglomerat nu favorizează productivitatea. Dacă sunteți un utilizator de Mac, există un lucru care poate fi extrem de enervant: faptul că de fiecare dată când faceți o captură de ecran, acesta salvează automat imaginea pe desktop. Din fericire, este posibil să modificați locația de salvare implicită. Ați putea chiar să creați un dosar dedicat capturilor de ecran.

Cum schimbați locația de salvare a capturilor de ecran în Mac

1. Deschideți aplicația “Terminal
2. Introduceți setările implicite pentru a scrie locația “com.apple.screencapture
3. Nu apăsați “Enter
4. La sfârșitul comenzii, tastați noua locație de salvare. Exemplu, dacă doriți să aveți un director dedicat capturilor de imagini pe desktop:
/Users/[username]/Desktop/Capturi
5. Apasați “Enter
6. Tastați “killall SystemUIServer
7. Apasați “Enter

NOTĂ: Rețineți că “Terminal-ul” acceptă și drag-and-drop. După ce introduceți comanda din Pasul 2, glisați doar dosarul în care doriți ca Mac dvs. să salveze capturile de ecran în fereastra „Terminal„. Aplicația va adăuga calea dosarului automat.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!