Cum să faceți screenshot-uri pe Mac OS

Cum să faceți screenshot-uri pe Mac OS

Pe Mac, puteți face capturi de ecran cu câteva comenzi rapide, dar Mac OS X deține instrumente mai puternice pentru screenshot-uri. Iată câteva dintre numeroasele moduri în care puteți obține o captură de ecran pe OS X.

Captură întreaga a ecranului

Captură de ecran din 2016.06.24 la 11.49.16

Să începem cu acele comenzi rapide de la tastatură. Pentru a face o captură de ecran întreg, apăsați Command + Shift + 3. Apăsați pe toate cele trei taste o dată și desktop-ul Mac-ului va clipi, veți auzi sunetul aparatului de fotografiat, iar captura de ecran va apărea pe desktop ca un fișier de tip .png.

Captură de ecran secționată

Captură de ecran din 2016.06.24 la 11.49.23

Pentru a face o captură de ecran sectionată, apăsați Command + Shift + 4. Cursorul mouse-ului se va transforma într-o pictogramă “cruciuliță”. Faceți click și glisați pentru a selecta o parte a ecranului. Eliberați butonul mouse-ului și sectiunea selectată va fi salvată ca un fișier .png pe desktop. Pentru a anula captura de ecran, apăsați tasta Esc.

Captură de ecran pe fereastră

Captură de ecran din 2016.06.24 la 11.49.35

Puteți lua, de asemenea, o captură de ecran a unei ferestre specifice. În primul rând, apăsați Command + Shift + 4. Cursorul mouse-ului se va transforma într-o pictogramă “cruciuliță”. Apăsați bara de spațiu (space) și cursorul mouse-ul se va transforma într-o pictogramă “aparat foto”. Mutați cursorul peste fereastra pe care doriți să o capturați și va apărea evidențiată. Faceți click pe fereastră și o captură a ferestrei va apărea pe desktop ca un fișier cu extensia .png.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!