Cum puteți testa memoria RAM a computerului dvs.

Cum puteți testa memoria RAM a computerului dvs.

Calculatorul nu functioneza in parametri normali? Este posibil să existe o problemă cu memoria RAM. Pentru a verifica, puteți utiliza fie un instrument de sistem inclus în Windows sau să descărcați și să boot-ați un instrument mai avansat.

Executați Windows Memory Diagnostic

windows memory diagnostic

Pentru a lansa instrumentul Windows Memory Diagnostic, deschideți meniul Start, tastați „Windows Memory Diagnostic” și apăsați Enter.

De asemenea, puteți apăsa tasta Windows + R, tastați „mdsched.exe” în caseta de dialog Run care apare și apăsați Enter.

Va trebui să reporniți computerul pentru a se efectua testul. In acest timp nu veți putea utiliza computerul.

restart memory

Asigurați-vă că ați salva sesiunile deschise. Pentru acceptarea acestui lucru, faceți click pe „Restart now and check for problems (recommended)„. Calculatorul se va restarta.

boot memory

Calculatorul va reporni și va apărea ecranul pentru Windows Memory Tool Diagnostics. Pur și simplu lăsați-l să efectueze testul. Ar putea dura câteva minute. In timpul acestui proces, veți vedea o bară de progres și un mesaj de „Status” care vă va informa dacă au fost detectate probleme în timpul procesului.

Cu toate acestea, nu aveți nevoie de a viziona testul, puteți lăsa computerul singur și să reveniți pentru rezultat mai târziu.

Dupa terminarea procesului va trebui sa deschideti Windows Event Viewer.

event viewer

Windows Event Viewer reprezinta un jurnal de aplicații și mesaje de sistem – erori, mesaje de informare și avertismente.

Deschideți Event Viewer. Faceți click dreapta pe butonul Start și selectați „Event Viewer„. Dacă utilizați Windows 7, apăsați tasta Windows + R, tastați ”eventvwr.msc” în caseta de dialog Run și apăsați Enter.

system find

Navigați in Windows> System. Veți vedea o listă cu un număr mare de evenimente. Faceți click pe „Find” în panoul din dreapta.

memory diag

Tastați „MemoryDiagnostic” în caseta de găsire și faceți click pe „Find Next„. Vei vedea rezultatul afișat în partea de jos a ferestrei.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!