Cum puteți să vă protejați datele unității externe HDD prin criptare cu parolă în Windows 10

Cum puteți să vă protejați datele unității externe HDD prin criptare cu parolă în Windows 10

La fel ca pe Mac, Windows-ul vine de asemenea cu un encryptor de disc încorporat numit „BitLocker Drive Encryption„. Cu toate acestea, este important să rețineți că această funcție este disponibilă numai pentru versiunile Pro și Enterprise ale Windows-ului. Va trebui să utilizați un software dedicat dacă doriți să criptați unitatea externă. Deci, vom începe cu blocarea unității externe utilizând ediția Pro pentru Windows.

Utilizarea instrumentului încorporat din Windows Pro / Enterprise Edition

  • Deschideți meniul „BitLocker Drive Encryption„, accesând Control Panel > System and Security > BitLocker Drive Encryption

  • În mod prestabilit, BitLocker este dezactivat pentru toate unitățile. Pentru a cripta unitatea, selectați-o și faceți click pe „Turn on BitLocker

  • Bifați marcajele „Use a password to unlock the drive” și introduceți o parolă puternică. Faceți click pe Next

  • Este momentul să păstrați o copie de rezervă a cheii de recuperare. Veți avea nevoie de aceasta în cazul în care vă uitați parola. Selectați opțiunea dorită (personal am selectat opțiunea Save to a file)

  • Următorul pas este să porniți procesul de criptare făcând click pe butonul „Start encrypting„.

Acum, tot ce trebuie să faceți este să așteptați până când unitatea dvs. este complet criptată.

NOTĂ: Timpul de criptare va depinde de dimensiunea unității externe și a fișierelor din ea.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!