Cum puteți reduce dimensiunea unui fișier PDF pe Mac

Cum puteți reduce dimensiunea unui fișier PDF pe Mac

PDF-ul este unul dintre cele mai prezente formate de fișiere adoptat universal pe diferite platforme. Un PDF creat pe un PC cu Windows va fi ușor de deschis și chiar de editat pe un Mac. Acest lucru face ca acesta să fie unul dintre cele mai utilizate și mai convenabile formate de fișiere.

Pe Mac, puteți crea cu ușurință un fișier PDF fără a avea nevoie de software suplimentar. În timp ce procesul este simplu și rapid, lipsesc opțiunile de personalizare, în special despre calitatea PDF-ului generat.

În aceste cazuri, s-ar putea să ajungeți la un fișier PDF foarte mare, care să ocupe destul de mulți MB. Desigur, cu cât calitatea documentului este mai bună, cu atât fișierul va fi mai mare.

Există situații în care calitatea contează mai mult decât mărimea fișierului, dar în cele mai multe cazuri, probabil că veți dori să ajungeți la o dimensiune mai mică a fișierului, ceea ce va ușura, de exemplu, trimiterea prin e-mail. Din fericire, există o caracteristică relativ necunoscută pe Mac, care vă permite să preluați un fișier PDF existent și să-l comprimați pentru a reduce dimensiunea acestuia.

În acest tutorial, vă voi arăta cum să comprimați și să reduceți dimensiunea fișierului PDF pe un Mac utilizând aplicația “Preview”.

Cum se comprima un PDF pe Mac

Pentru acest tutorial, am descarcat un PDF de 68 MB. Acesta este un fișier destul de mare pe care multe servicii de e-mail nu vă permite să-l trimiteți. Vom vedea cât de mult ajută procesul de reducere a dimensiunii.

  1. Faceți dublu click pe fișierul PDF pe care doriți să-l comprimați. În mod implicit, ar trebui să se deschidă cu aplicația “Preview”. Dacă nu, asigurați-vă că deschideți fișierul cu aplicația “Preview”.
  2. În bara de meniu, faceți click pe “File”, apoi pe “Export …
  3. Faceți click pe meniul derulant “Quartz Filtre”.
  4. Selectați “Reduce File Size”, faceți click pe “Save”. Fișierul PDF comprimat va fi salvat pe computer.

NOTĂ: Nu aveți control asupra nivelului de compresie. În cele mai multe cazuri, probabil că nu vă va interesa, dar dacă este vorba de ceva care într-adevăr doriți săajustați, atunci ar trebui să consultați aplicații terțe mai capabile, cum ar fi PDF Expert.

REZULTAT: Fișierul de 68 MB a fost comprimat și redus la doar 5,2 MB. Deși unele imagini din document au pierdut din claritate, textul arată la fel ca în versiunea originală.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!