Cum puteți citi o unitate Mac-formatată pe un PC cu Windows?

Cum puteți citi o unitate Mac-formatată pe un PC cu Windows?

Windows-ul nu poate citi în mod normal, unitațile formatate in Mac, dar alte instrumente umple golul și oferă acces la unitățile formatate cu sistem de fișiere HFS + Apple pe Windows. Acest lucru, de asemenea, vă permite să restaurați Time Machine backup-uri pe Windows.
Dacă știți că veți folosi o unitate pe ambele sisteme, MacOS și Windows, ar trebui să utilizați sistemul de fișiere exFAT, care este compatibil cu ambele. Windows-ul nu poate citi în mod implicit formatul HFS Plus.
Atunci când conectați o unitate formatata-Mac la Windows, veți fi informat că „trebuie să formatați discul”. Nu faceți click pe butonul „Format disk” (Windows-ul va șterge conținutul unității) – click pe „Cancel”!

Format disk
Acest mesaj apare deoarece Windows-ul nu înțelege sistemul Apple de fișiere HFS +. Asta e bine, pentru că alte aplicații o fac. Pur și simplu nu formatați unitatea până când nu obțineți fișierele importante de pe unitatea respectiva.
Desigur, în cazul în care unitatea nu are niciun fișier important pe ea, puteți să mergeți mai departe și să-l formatați.

Programul HFSExplorer este gratuit și de bază
Dacă aveți nevoie doar pentru a obține câteva fișiere de pe unitate, vă recomandăm HFSExplorer. Este singura modalitate complet gratuit pentru a accesa o unitate de Mac-formatata. Aplicația are nevoie de Java, așa că va trebui să o instalați mai întâi. Apoi, instalați HFSExplorer la fel ca pe orice alt program Windows.
HFSExplorer nu are o mulțime de caracteristici. Nu poate fi folosi pentru a scrie pe drive-uri formatate Mac și nu se instalează vreun driver de sistem de fișiere care se integrează în File Explorer. Dar puteți deschide HFSExplorer, citiți o unitate de Mac-formatat și copiați fișierele pe PC-ul Windows fără a plăti un ban. De asemenea, se poate monta Mac Dmg imagini de disc pentru a ajunge la fișierele din interiorul lor.
Funcția read-only nu este neapărat un lucru rău. Aceasta asigură faptul că nici un bug nu poate deteriora unitatea Mac-formatată și nici fișierele de pe ea.
HFS pt windowsPentru a utiliza HFSExplorer, conectați unitatea Mac-formatată in PC-ul cu  Windows și lansați HFSExplorer. Faceți click pe meniul „File” și selectați „Load File System From Device.” Se va localiza automat unitatea conectată. Vei vedea conținutul unității HFS + în fereastra grafica. Apoi trebuie doar să selectați fișierele sau folderele pe care doriți, faceți click pe „Extras” și selectați un dosar. Acestea vor fi copiate în locația pe care o alegeți pe PC.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!