Cum poți schimba/modifica dimensiunea fontului în Windows 10

Cum poți schimba/modifica dimensiunea fontului în Windows 10

Sistemul de operare Windows 10 ruleaza pe laptop-uri, desktop-uri, tablete și chiar telefoane mobile; de multe ori fonturile și pictogramele nu sunt dimensionate perfect pentru fiecare ecran. Din fericire, există un nou meniu pentru reglarea dimensiunii ecranului dvs. pe care-l puteți folosi pentru a mări sau mai micșora fontul/pictogramele după preferințele dumneavoastră.

Pasul 1
Deschideți Display Settings (Setări de afișare)
Dacă doriți să ajustați dimensiunea pictogramelor și scara fonturilor de pe ecran, trebuie să apăsați pe butonul Windows de pe tastatură apoi tastați „Display Settings“ și apăsați Enter.Pasul 2
Dimensiune font
Utilizați cursorul pentru a selecta dimensiunea dorita „Change the size of text, apps, and other items,” care variază de la 100% până la 175%.

Pasul 3
Salvarea modificărilor
După ce ați selectat dimensiunea fontului dorită și un set de pictograme, faceți click pe butonul „Apply“ pentru a salva modificările.

În acest moment, veți primi un mesaj care vă informează că va trebui să vă deconectați temporar, astfel încât Windows-ul să poată încărca fonturile și pictogramele redimensionate. Faceți click pe „Sign out now“.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!