Cum pot reseta computer-ul/laptop-ul/pc-ul la setarile din fabrică – Windows 10

Cum pot reseta computer-ul/laptop-ul/pc-ul la setarile din fabrică - Windows 10

Windows 10 include o opțiune de resetare a calculatorul (Reset your PC) care readuce rapid Windows-ul la configurația implicită din fabrică. Este mai rapid și mai convenabil decât să reinstalați Windows-ul de la zero sau să utilizați partiția de recuperare.

Cum funcționează resetarea PC-ului

Când utilizați caracteristica “Reset your PC“, Windows-ul se resetează la starea implicită din fabrică. Dacă ați achiziționat un PC și a fost livrat cu Windows 10, PC-ul/laptop-ul dvs. va fi în aceeași stare în care l-ați primit. Toate programele instalate și driverele livrate împreună cu PC-ul vor fi reinstalate.

Puteți alege să păstrați fișierele personale sau să le ștergeți. Cu toate acestea, toate programele și setările instalate vor fi șterse. Acest lucru vă asigură că aveți un sistem proaspăt. Orice probleme cauzate de software, coruperea fișierelor de sistem, modificările setărilor sau probleme legate de malware ar trebui să fie rezolvate prin resetarea PC-ului.

Dacă computerul a fost livrat cu Windows preinstalat, veți vedea opțiunea ”Restore Factory Settings“. Aceasta va restabili versiunea originală livrată împreună cu calculatorul dvs. – dacă ați primit computerul cu Windows 8 și ați făcut upgrade la Windows 10, acesta va reveni la Windows 8.

NOTĂ: Acest proces este foarte similar cu reinstalarea Windows-ului de la zero.

Cum să resetați PC-ul/laptop-ul din Windows

Pentru a reseta calculatorul la setările implicite din fabrică în Windows 10, trebuie doar să deschideți aplicația Setări (Settings) și să mergeți la Actualizare și securitate> Recuperare (Update & Security > Recovery). Dați click pe butonul “Începeți” (Get Started) din secțiunea “Reset this PC”.

Puteți alege să “Păstrați fișierele mele” (Keep my files) sau “Eliminați totul” (Remove everything). Dacă selectați “Keep my files“, Windows-ul se va reseta la starea implicită, eliminând aplicațiile și setările instalate, dar păstrând fișierele personale. Dacă selectați “Remove everything“, Windows-ul va șterge totul, inclusiv fișierele personale.

NOTĂ: Dacă doriți doar un sistem Windows proaspăt, selectați “Keep my files” pentru a reseta Windows fără să ștergeți fișierele personale. Ar trebui să utilizați opțiunea “Remove everythin” atunci când vindeți un computer sau îl dați altcuiva, deoarece acesta va șterge datele dvs. personale și va seta aparatul la starea implicită din fabrică. În orice caz, este o idee bună să aveți copii de siguranță ale fișierelor importante înainte de a utiliza această caracteristică.

Share

Admin

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!