Cum pot găsi și sterge fișierele duplicate în Windows

Cum pot găsi și sterge fișierele duplicate în Windows

Soluția prezentată mai jos pentru stergerea fișierelor duplicate din sistemul de operare Microsoft Windows, este gratuită.
Aplicația CCleaner este foarte populară (posibil să o aveți deja instalată). Principala caracteristică a acestei aplicații este eliminarea fișierelor temporare – inutile. Printre alte caracteristici se află și un filtru de fișiere duplicat.

NOTĂ: Nu trebuie să utilizați acest instrument pentru a elimina fișierele duplicate găsite în folderele de sistem Windows și Program Files. Windows-ul și programele pe care le utilizați pot necesita ca aceste fișiere duplicate să funcționeze corect în diferite locații.

Deschideți CCleaner și faceți click pe Tools > Duplicate Finder pentru a găsi acest instrument. Este disponibil pentru toate versiunile CCleaner.

Setările implicite ale CCleaner-ului vă vor permite să căutați fișiere duplicate pe unitatea dvs. C: în timp ce ignorați fișierele de sistem și fișierele ascunse. Puteți să căutați un anumit director făcând click pe butonul “Add” din panou. Asigurați-vă că selectați opțiunea „Include files and subfolders” în timp ce adăugați un nou dosar pentru a vă asigura că CCleaner caută orice dosar din interiorul dosarului pe care-l specificați.

Vă permite să selectați cu ușurință fișierele pe care doriți să le ștergeți și chiar să salvați lista de fișiere duplicate într-un fișier text. Puteți da click dreapta pe un fișier din listă și să selectați „Open containing folder” dacă doriți să vizualizați fișierul în sistem.

Link descrcare CCleaner

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!