Cum activați modul de economisire a baterie în Windows 10

Cum activați modul de economisire a baterie în Windows 10

Microsoft a împrumutat câteva caracteristici din lumea smartphone-urilor. Una dintre cele mai evidente este funcția “Battery Saver”. La fel ca și telefonul are un mod de consum redus al bateriei. Durata de viață a bateriei în Windows 10 pe laptop-uri și tabletele poate fi extinsă prin dezactivarea unor procese, cum ar fi: sincronizarea căsuței de e-mail și a calendarului, actualizări ale sistemului de operare, precum și procesele de fundal pentru unele aplicații. Economisirea bateriei scade luminozitatea ecranului, această setare putând fi anulă.

Funcția “Battery Saver” o găsim în două locuri diferite.
Prima este în zona de actiuni rapide din partea de jos a centrului de acțiune (Action Center). Aici vă puteți activa/dezactiva rapid funcția “Battery Saver”.
Rețineți că nu puteți activa “Battery Saver”, dacă utilizați cablul de alimentare al laptop-ului/tabletei.

economisere baterie windows 10

Cea de-a doua locație pentru “Battery Saver” este în Settings (Setări).
Pentru a accesa “Battery Saver” click pe Start> Settings> System> Battery. Atunci când rulați pe puterea bateriei veți vedea procentajul rămas al bateriei în partea de sus, precum și timpul estimativ rămasă înainte ca laptop-ul/tableta să se închidă. Această secțiune are o legătură cu “Battery usage by app” (Utilizarea bateriei de către aplicații) care vă duce la un alt ecran care prezintă o detaliere a acestor informații.

economisere baterie battery saver in windows 10 tablete laptop

Mai jos, veți vedea un checkbox care ar trebui să fie activat în mod implicit la pornirea “Battery Saver”, atunci când bateria scade sub 20 de procente “Battery Saver” activându-se automat. Dacă preferați să porniți manual de fiecare dată “Battery Saver” , debifați această casetă.

În continuare, veți observa un cursor de stare al bateriei până la urmatoarea încărcare. Acesta este doar un alt mod de a porni “Battery Saver”. Atunci când acest cursor este activat, veți intra în modul de economisire baterie, până când conectați dispozitivul.

În cele din urmă, o ultima caseta din partea de jos a ferestrei “Battery Saver” vă permite să intrați în modul de economisire baterie, fără a ajusta luminozitatea ecranului.

În concluzie, “Baterie Saver” este o caracteristică bine venită când doriți să extindeți puterea bateriei gratuit în Windows 10.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!