Cele mai importante caracteristici din MacOS 10.15 Catalina

macOS 10.15 Catalina Apple Beta

În această toamnă, Apple lansează cea mai recentă versiune de MacOS. Versiunea macOS 10.15 Catalina, include mai multe caracteristici interesante, unele noi, altele actualizate.

Îmbunătățiri de securitate

În sfârșit, în MacOS Catalina, Apple duce securitatea la un alt nivel, începând cu adăugarea unei blocări de activare a tuturor Mac-urilor cu Security Chip T2. Noile protecții de date necesită ca toate aplicațiile să obțină permisiune înainte de a putea accesa datele utilizatorului. Ca un avantaj suplimentar, utilizatorii Apple Watch pot aproba solicitările de securitate pe Mac utilizând butonul lateral de pe dispozitivul portabil. Aplicația Find My ușurează protejarea Macurilor pierdute sau furate și a altor dispozitive Apple.

Adio, iTunes

În locul aplicației de divertisment (iTunes), Apple a introdus trei aplicații noi pentru Mac, Music, Apple TV și Podcasts. Din aplicația Music, puteți accesa fișiere muzicale existente, precum și accesarea abonamentul Apple Music. Dacă cumpărați în continuare muzică, aplicația Music include și cunoscutul magazin iTunes.

Îmbunătățirea aplicației pentru fotografii

Aplicația Photos pe MacOS Catalina a primit o actualizare semnificativă care modifică modul în care sunt afișate imaginile. Noua versiune vă prezintă în mod inteligent cele mai bune imagini.

Aplicația Apple TV

Aplicația Apple TV pentru Mac este locul în care veți găsi conținutul achiziționat, precum și canalele Apple. Dacă sunteți proprietar al unui dispozitiv Apple TV, aveți în vedere un singur lucru în privința aplicației Apple TV pentru Mac, pe computer, nu puteți accesa servicii care nu sunt legate de un canal Apple TV. De exemplu, deși Netflix este disponibil pe tvOS, acesta nu este disponibil prin aplicația Apple TV pentru Mac.

Accesibilitate

Pe Mac, compania introduce controlul vocal, care permite utilizatorilor să controleze computerele cu vocea utilizând tehnologia de recunoaștere vocală. Același instrument este introdus pe iPhone și iPad, permițând utilizatorilor să controleze dispozitivele cu vocea.

Sidecar

Cu Sidecar, puteți extinde afișajul pe tabletă. În același timp, puteți utiliza creionul dvs. Apple (Apple Pencil) pe acea tabletă pentru a interacționa cu aplicațiile Mac, cum ar fi, Adobe Illustration, Final Cut, Adobe Photoshop și multe altele.

Notes & Reminder primesc actualizări

Aplicațiile native Notes și Reminder au fost actualizate semnificativ în MacOS Catalina. Notes, include acum o vizualizare mod galerie și instrumente de căutare mult mai puternice. Aplicația Reminder are acum un design care ușurează crearea, organizarea și urmărirea mementourilor.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!