Cele mai bune programe de tip firewall disponibile gratuit

Cele mai bune programe de tip firewall disponibile gratuit

Programele Firewall vin atât gratuite cât și plătite. Nivelul de protecție oferit de ambele versiuni este exact același. Firewall-urile gratuite vor include doar un paravan de protecție și nimic mai mult. Un Firewall plătit poate oferi funcții suplimentare, asistență premium și alte tipuri de alarme, dar protecția actuală va fi aceeași.

Acest articol se concentrează pe computerele ce rulează sistemul de operare Microsoft Windows. Mac-ul este mai sigur și suferă mai puțin de malware decât Windows-ul. Atâta timp cât ați activat Firewall-ul implicit din Mac OS, aveți deja o protecție suficientă. Windows vine cu un firewall implementat în sistemul de operare dar în prezent nu monitorizează traficul de ieșire care este un defect mare de securitate. Acesta este motivul pentru care se recomandă o aplicație dedicată tip Firewall.

COMODO FIREWALL

Comodo Firewall este firewall-ul meu preferat. Am instalat aplicația pe toate computerele mele. Oferă un nivel bun de protecție HIPS, sandboxing, un mod de joc și reguli configurabile. Aplicația este gratuită și vine cu o mulțime de utilitate.
Programul Comodo rulează un widget în partea din dreapta sus a ecranului. Puteți dezactiva acest lucru din Settings, dacă doriți.

ZONE ALARM FREE FIREWALL

Zone Alarm este ușor de utilizat și dotat pe deplin. Acesta este unul dintre cele mai populare firewall-uri Windows ce oferă un nivel bun de protecție fără costuri.
Zone Alarm are un avantaj suplimentar al unei conexiuni live cu DefenseNet. Aceasta este o bază de date live a amenințărilor în timp real care vă pot avertiza firewall-ul în fața atacurilor. Dacă folosiți mult internetul sau utilizați Wi-Fi public, aceasta este o caracteristică excelentă.

EMSISOFT INTERNET SECURITY

Emsisoft Internet Security este un alt program de firewall gratuit care oferă protecție fără nici un cost. Mai puțin cunoscut decât Comodo sau Zone Alarm, dar nu mai puțin competent. Programul oferă monitorizarea traficului de intrare și de ieșire.
Interfața programului este simplă și ordonată. Există nivele diferite de protecție în funcție de modul în care folosiți internetul. Recenzile despre Emsisoft Internet Security sunt foarte pozitive, așa că trebuie să-l încercați să vedeți cum funcționează.

TINYWALL

TinyWall este recomandarea finală pentru software-ul firewall gratuit pentru a vă menține în siguranță. Este puțin diferit de restul deoarece nu este de fapt un firewall. TinyWall este un intaritor pentru Windows Firewall. Aceasta înseamnă că este proiectat pentru a face firewall-ul încorporat în sistemeul de operare mai ușor de folosit, mai controlabil și mai puternic.

Am folosit TinyWall foarte mult și dacă aveți deja un firewall pe router este o opțiune bună pentru un strat suplimentar de protecție. Încă nu monitorizează conexiunile de ieșire.

NU UTILIZAȚI WINDOWS FIREWALL

În timp ce a fost îmbunătățit constant de-a lungul timpului și oferă acum nivele bune de protecție la intrare, tot nu face nimic cu traficul de ieșire. Asta înseamnă că orice malware sau troian care și-a găsit drumul pe computerele dvs. are libertatea de a comunica cu serverul gazdă. Acesta este motivul pentru care nu aș susține niciodată în întregime dependența de Windows Firewall, chiar dacă nivelul protecției de intrare este bun acum.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!