Ce trebuie să faceți când touchpad-ul laptop-ului nu mai funcționează

Ce trebuie să faceți când touchpad-ul laptop-ului nu mai funcționează

Când touchpad-ul laptop-ului nu mai răspunde la comenzi, aveți o problemă. Reporniți laptop-ul și vedeți dacă această problemă se rezolvă, dacă nu funcționează, încercați urmatoarele soluții.

Asigurați-vă că nu ați dezactivat accidental touchpad-ul.

Probabil că există o combinație de taste care va activa și dezactiva touchpad-ul. În mod obișnuit, trebuie să țineți apăsată tasta Fn (care se află în apropierea colțului din stânga jos a tastaturii) în timp ce apăsați o altă tastă cu pictograma/iconița touchpad-ului.

Dacă această soluție nu rezolvă problema, verificați setările touchpad-ului.

În Windows 7 sau 8, accesați meniul Start sau căsuța de căutare și tastați mouse settings. Selectați Change mouse settings (există și alte opțiuni care sunt foarte asemănătoare, deci alegeți formula exactă). În Windows 10, faceți click pe tasta Windows și accesați Settings > Devices > Touchpad. Acest lucru vă va duce la pagina cu setările touchpad-ului unde puteți verifica dacă touchpad-ul este activat sau dezactivat.

Dacă această soluție nu vă ajută, este posibil să aveți nevoie de un driver nou. Accesați site-ul producătorului laptop-ului și căutați modelul respectiv. Vedeți dacă există un driver pe care îl puteți descărca și instala.

NOTĂ: Dacă nici una dintre aceste sugestii nu funcționează, aveți o problemă hardware. Puteți trimite laptop-ul pentru reparație sau puteți cumpăra un mic mouse fără fir și să-l folosiți în locul touchpad-ului.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!