Ce este o unitate Fusion și ce caracteristici are – Fusion Drive vs SSD

Ce este o unitate Fusion și ce caracteristici are - Fusion Drive vs SSD

Vă întrebați dacă să faceți upgrade la o unitate Fusion atunci când achiziționați un Mac.
Când achiziționați un Mac, aveți opțiunea de a cumpăra trei tipuri diferite de stocare: un hard disk, o memorie Flash (cunoscută și sub numele de SSD sau Solid State Drive) sau o unitate Fusion.

Ce este o unitate Fusion?

Această unitate este o fuziune intre două unități separate ca și concept dar încorporate împreună în aceiași unitate. Acesta conține o unitate Serial ATA (care este un hard disk obișnuit) și o unitate SSD.

Cum funcționează?

Sistemul de oparare macOS plasează fișierele accesate frecvent în memoria flash a unității, astfel încât acestea să fie întotdeauna rapid de deschis, în timp ce datele mai puțin frecvent utilizate sunt stocate pe hard disk.

Beneficiul acestei soluții este unul major. Accesări rapide datorită faptului că datele pe care le utilizați cel mai frecvent sunt accesate rapid din partea Flash a unității Fusion și există o mulțime de spațiu de stocare pentru păstrarea tuturor fișierelor, fotografiilor, filmelor și a altor copii de rezervă.

Dispozitivele/unitățile Fusion tind să vă ofere un hard disk de 1TB, dacă ați opta pentru o asemenea stocare pe un SSD prețul ar fi destul de piperat.

Fusion Drive vs SSD

Cea mai mare diferență dintre un Fusion Drive și un SSD este prețul. Dacă doriți să obțineți o unitate de mare capacitate pentru stocarea tuturor datelor dvs. dar nu doriți să cheltuiți o mică avere, atunci Fusion Drive este cea mai bună opțiune.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!