Ce este nou în browserul Google Chrome versiunea 69

Ce este nou în browserul Google Chrome versiunea 69

Google Chrome 69 este o lansare măreață, marcând aniversarea a 10 ani a browserului. Cea mai vizibilă schimbare este tema, dar există și multe caracteristici noi.

Noua temă „Material Design”

 

În bara de meniu există o pictogramă de profil nouă. Puteți să faceți click pe ea pentru a vedea informații despre contul dvs. Google cu care v-ați conectat la Chrome, pentru a vizualiza parolele salvate și pentru a gestiona metodele și adresele de plată pentru completarea automată.

Dacă nu vă place tema nouă, există o comandă ascunsă care va reactiva tema veche. În cele din urmă Google va elimina probabil această opțiune, dar vă va permite să continuați să folosiți acest design familiar pentru o perioadă mai lungă.

Instrucțiuni reactivare tema clasică

Tastați în bara de cautare adrese: chrome://flags și apăsați “Enter”, apoi căutați “UI Layout for the browser’s top chrome” Treceți de la „Default” la „Normal”. Reporniți Chrome și veți avea marginile ascuțite – tema clasică.

Fundaluri colorate pentru tab-ul nou

The New Tab vă permite acum să selectați orice imagine de fundal dorită fără a instala vreo extensie de browser.

Pentru a seta un fundal personalizat, faceți click pe pictograma „rotiță” din colțul din dreapta jos al paginii de filă nouă. Selectați „Chrome Backgrounds” pentru a alege unul dintre fundalul Google sau faceți click pe „Upload an Image” pentru a plasa orice imagine de fundal.

Scurțături personalizate din pagina New Tab

The New Tab vă permite să alegeți comenzile rapide care apar sub caseta de căutare. Puteți să faceți click pe butonul „Add Shortcut” pentru a adăuga comenzi rapide la site-urile web preferate.

Generator de parole și îmbunătățiri pentru completarea automată

Chrome are de mult timp un manager de parole, dar acum este mult mai dezvoltat. Chrome poate genera automat și salva parole aleatoare pentru dvs. doar faceți click dreapta pe un câmp de parolă și selectați „Generate Password„. Această caracteristică a fost disponibilă anterior, dar ascunsă.

Google a îmbunătățit funcția de completare automată a parolei pentru browserului Chrome. Browserul ar trebui să fie mult mai bun la completarea parolelor împreună cu numerele și adresele cărților de credit.

Indicatorul “Secure” a dispărut

Chrome tocmai a renunțat la pictograma de blocare verde și indicatorul „Secure” de pe site-urile HTTPS. Veți vedea în continuare o pictogramă de blocare (lacăt) gri pe site-urile securizate.
Aceasta urmează o altă modificare făcută recent: Chrome marchează toate site-urile standard HTTP ca fiind „Not Secure” În viitor, Google va scăpa de acea mică pictogramă de blocare gri.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!