Care sunt diferențele dintre Save, Save As și Duplicate în Pages – Numbers – Keynote pe macOS

Care sunt diferențele dintre Save, Save As și Duplicate în Pages - Numbers - Keynote pe macOS

Aplicațiile bazate pe documente dezvoltate de Apple au trei moduri de a salva un fișier. Chiar și pentru un utilizator avansat de Mac, poate fi dificilă identificarea diferențelor dintre Save, Save As și Duplicate. Salvarea este aparent simplă, dar nu neapărat – se întâmplă multe în spatele scenei pentru fiecare salvare din Pages, Keynote și Numbers.

Save

Fiecare „Save” nu numai că ia modificările curente stocate temporar pentru un document activ și le scrie într-un fișier, ci poate crea și o versiune arhivată a stării anterioare a fișierului. Apple spune că o versiune este stocată în fiecare oră. Puteți gestiona istoricul versiunilor editate prin File > Revert To > Browse All Versions.

Duplicate

În mod implicit, meniul File afișează Duplicate sub elementul Save. Alegerea File > Duplicate creează o copie a stării curente a fișierului, incluzând modificările care nu sunt salvate. Copia este un document separat care are ca nume titlul fișierului original, plus cuvântul „copy”, iar titlul fiind evidențiat.

Fișierul este stocat în aceeași locație cu originalul odată cu editarea titlului; între timp, este stocată temporar în iCloud Drive, de obicei în locația dedicată aplicației pe care o utilizați.

Duplicatul se detașează de versiunile vechi, astfel încât nu puteți reveni la formele anterioare ale fișierului original. Cu toate acestea, puteți deschide întotdeauna fișierul original – atât timp cât nu l-ați șters.

Save As

Țineți apăsată tastă Option și click pe File, Duplicate se va schimba în Save as… Selectați această opțiune și se va deschide o fereastră de dialog Save As care vă va permite să alegeți un nume și o destinație pentru fișier respectv.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!