Camera Web (Webcam) a PC-ului / laptop-ului nu funcționează în Windows 10

Camera Web (Webcam) a PC-ului / laptop-ului nu funcționează în Windows 10

După actualizările recente pentru Windows 10, multe drivere vechi nu vor mai funcționa corect cu noul sistem de operare. Puteți primi mesajul: „We can’t find or start your camera” cu codurile de eroare „0xA00F4244” sau „0x200F4244”. Windows-ul 10 are acum o nouă opțiune la nivel de sistem care va dezactiva camera web din toate aplicațiile. Cauzele de nefuncționalitate a camerei web o constituie fie o problemă de drivere, fie o problemă software, fie antivirusul care blocheză accesul sau printre altele unele setări de confidențialitate.

Mai jos găsiți câteva sfaturi de depanare pe care le puteți încerca să remediați problema camerei web.

Verificați setările

În cazul în care camera este dezactivată, nici o aplicație nu va mai putea folosi camera web. Această opțiune s-a schimbat odată cu actualizarea din aprilie a Windows-ului 10. Înainte de această actualizare, numai aplicațiile din magazinul Windows au fost afectate, și nu aplicațiile desktop. Verificați setările din Windows 10 pentru a verifica această problemă.

Activare Webcam Windows 10
  • Decshideți “Settings -> Privacy -> Camera
  • În partea de sus, căutați „Camera access for this device is on.
  • Dacă este oprit, faceți click pe butonul „Change” pentru a porni
  • Sub această opțiune, bifați „Allow apps to access your camera” și asigurați-vă că este activată
  • Apoi, uitați-vă la „Choose which apps can access your camera.” Asigurați-vă că aplicațiile pe care doriți să le utilizați cu camera web sunt activate
  • Activați din nou dispozitivul

Verificați în Device Manager

Instalare drivere Webcam Windows 10
  • Deschideți “Device Manager
  • Extindeți „Cameras”, “Imaging devices” sau “Sound, video, and game controllers”.
  • Faceți click dreapta pe dispozitivul dvs.
  • Selectați „Enable Device

Verificați antivirusul

Software-ul antivirus, care este conceput pentru a vă proteja confidențialitatea, poate afecta uneori abilitatea camerei dvs. web de a funcționa. Nu dorește să permită pornirea camerei web pentru a evita accesul neautorizat. Verificați setările din software și contactați producătorul pentru mai multe informații.

Instalați sau actualizați driverele

De cele mai multe ori, Windows-ul va instala driverele necesare atunci când instalează hardware-ul, dar ocazional acest lucru nu va funcționa corect. În cazul în care camera web nu funcționează, este posibil să fie nevoie să vizitați site-ul producătorului și să descărcați pachetul de instalare al camerei web. Este posibil să existe o versiune actualizată care va rezolva problema. De multe ori, site-ul web va oferi și alte sfaturi legate de depanare specifice dispozitivelor.

Verificați conexiunile

Dacă aveți o cameră externă și niciuna dintre aplicațiile dvs. nu poate utiliza camera web, asigurați-vă că conexiunile fizice sunt sigure. Pur și simplu deconectați cablul și conectați-l din nou, asigurându-vă că este bine atașat.

De asemenea, este posibil să existe o problemă cu portul USB. Încercați să conectați camera web într-un alt port.

NOTĂ: Fiți conștienți de faptul că unele laptopuri includ capace încorporate pentru camera web, așa că verificați dacă nu există unul care să acopere camera.

Încercați la un alt computer

În cele din urmă, dacă aveți o cameră web externă, conectați-o la un alt computer și vedeți ce se întâmplă. Dacă nu funcționează, este posibil să fie vreun defect de fabrică.

Sperăm că ați reușit să remediați problema cu unul dintre aceste sfaturi!

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!