Browser-ul Firefox blochează în mod implicit dispozitivele de urmărire / trackere-le

Browser-ul Firefox blochează în mod implicit dispozitivele de urmărire trackere-le

De astăzi, browser-ul Firefox va bloca tracker-ele în mod implicit. Acest lucru se datorează unei noi caracteristici numită Enhanced Tracking Protection (ETP), care a fost disponibilă anterior numai în ferestrelr private. Aceasta funcție va fi setată în mod implicit pentru toți cei care utilizează browser-ul Firefox.

De fiecare dată când navigați online, sunteți oarecum urmăriți. De obicei, de către compani publicitare care încearcă să afle mai multe despre dvs. pentru a vă putea oferi anunțuri pe care să faceți click. Este important să rețineți că trackerele online nu sunt neapărat un lucru rău. Fără acestea, companiile de publicitate vă vor oferi anunțuri imaginabile. Cu toate acestea, cei mai mulți oameni văd încă tracking-urile ca fiind un lucru negativ. De aceea, Firefox folosește o protecție îmbunătățită de urmărire.

Protecția avansată de urmărire

Protecția avansată de urmărire este o nouă caracteristică Firefox care împiedică o listă lungă de trackere să vă urmărească. Mozilla, dezvoltatorul din spatele browser-ului Firefox, folosește lista Disconnect, care rulează în prezent cu mai mult de 1.000 de trackere.

Odată ce protecția îmbunătățită de urmărire a fost activată, acești trackeri vor fi împiedicați să vă urmărească. De astăzi, oricine va instala pentru prima oară Firefox va avea activată această funcție în mod implicit.

Pentru a activa mai dezvoltat protecția îmbunătățită de urmărire, urmați pașii de mai jos:

  • Deschideți meniul Preferences
  • Apoi faceți click pe Privacy and Security
  • Sub Content Blocking, dați click pe opțiunea Custom,
  • Bifați caseta Cookies și asigurați-vă că ați selectat „Third-party trackers
Mozilla Firefox

NOTĂ: Există mai multe opțiuni disponibile în acest meniu, dar vă recomandăm să respectați setarea particularizată prezentată mai sus. Deși poate fi tentant să selectați Strict, blocați toate trackerele, lucru care probabil va cauza accesarea site-urilor web.

Share

Acest blog împărtășește rezultatele noastre experimentale căutând să răspundă la numeroase întrebări legate de domeniul IT. Pentru a ne sprijini in continuare, vă rugam să apreciați (LIKE) pagina noastră de Facebook și să vă abonați la canalul nostu de YouTube. Vă mulțumim!